Sekaná podle Itala (Polpettone con pancetta)
Italská varianta oblíbené sekané přináší do české kuchyně nádech slunného jihu. Šťavnaté mleté maso provoněné bylinkami, se ukrývá v křupavém obalu z pancetty. Toto syté, voňavé a neodolatelně lahodné jídlo, si zamilujete hned po prvním soustu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 715 kJ / 1 844 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,00 g |
Tuky | 118,93 g |
Vláknina | 10,50 g |
Cholesterol | 914 mg |
Sodík | 3,13 g |
Sůl | 7,73 g |
Sacharidy | 74,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Den staré rohlíky pokrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a asi na 10 min odložíme.
Krok 2: Do jiné mísy dáme mleté hovězí maso a vše ostatní (kromě slaniny) nadrobno pokrájené.
Krok 3: Přidáme namočené rohlíky a zlehka zamícháme.
Krok 4: Formu na srnčí hřbet vyložíme pečicím papírem (nebo dobře vymažeme olejem a vysypeme strouhankou) a celou formu vyložíme na dně i po stěnách plátky slaniny.
Krok 5: Do takto vyložené formy natlačíme masovou hmotu, urovnáme a poklademe zbytkem slaniny na povrchu.
Krok 6: Pečeme ve vyhřáté troubě 30 min na 160 °C, pak zvýšíme na 20 min na 200 °C, až slanina na povrchu zčervená.
Zveřejněno 23. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sekaná podle Itala (Polpettone con pancetta)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/81J5
Moje poznámka
Sekaná podle Itala (Polpettone con pancetta)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/81J5
Nejnovější recepty
Jahodové noky s čokoládou
Přidáno před 4 hodinami
Žampiónová směs s mrkví a fazolemi
Přidáno před 8 hodinami
Meruňkový nákyp
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí plátek na rajčatech a oreganu
Přidáno před 10 hodinami
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno 19. 6. 2025 16:21
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno 19. 6. 2025 15:41
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Martina68 před 2 hodinami
Domácí Mrkvový dort
Alena Kovarova před 2 hodinami
Vláčný mrkvový dort
Alena Kovarova před 3 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
veronikamaskova@email.cz před 4 hodinami
Borůvkový koláč I.
RencaBarca před 5 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hanina_ před 5 hodinami
Pekingská polévka
Hanina_ před 5 hodinami
Hrnková buchta s tvarohem
Jakubka před 5 hodinami
Bramborové knedlíčky do polévky
ldislav před 7 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
Dagemar před 7 hodinami
Tématické fráze:
hovězí sekaná,
ital v kuchyni recepty,
sekaná z hovězího masa,
lasagne podle pohlreicha,
s italem v kuchyni sekaná,
sekaná od pohlreicha,
ital v kuchyni,
sekaná z hovězího,
hovězí sekaná recept,
vaření s italem,
vaříme s italem recepty,
sekaná s italem v kuchyni,
vaříme s italem sekaná,
speciální sekaná,
sekaná recept,
sekaná,
recepty od itala,
recepty itala,
sitalem v kuchyni,
sekaná s italem
Suroviny:
maso hovězí mleté,
rohlík,
mléko,
cibule,
mortadela,
houby,
vejce,
petrželka,
majoránka,
sůl,
slanina anglická
Komentáře (22)
zkusila jsem přidat černé olivy...vůbec neuškodily, spíš vylepšily chuť
právě jdu na to a pak vyžehlím
Zbyněk
http://www.toprecepty.sk/recept/1085-m%C3%A4sovy-k...