Vtipná majonéza-tatarka "fofrem"
Domácí majonézu a tatarku oceníte zejména na letních grilovačkách. Stačí pár surovin, ponorný mixér, vysoká nádoba a za pár sekund máte hotovo. Dochutit můžete dle svých chutí. Jinou už nebudete chtít.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 217 kJ / 2 442 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,58 g |
Tuky | 262,36 g |
Vláknina | 0,60 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 280 mg |
Sůl | 0,66 g |
Sacharidy | 10,30 g |
Postup přípravy
Ponorný mixér dáme na dno nádoby se surovinami, zapneme a velmi pomalu táhneme směrem vzhůru, zatímco se suroviny spolu mixují (pohyb působí jako píst). Krok 2: Na přípravu tatarky nejprve připravíme majonézu. Poté omyjeme okurku a nakrájíme ji na drobné kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krok 3: Cibuli a okurku vmícháme do připravené majonézy.
Zveřejněno 23. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vtipná majonéza-tatarka "fofrem"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K1pz
Moje poznámka
Vtipná majonéza-tatarka "fofrem"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K1pz
Nejnovější recepty
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 1 hodinou
Houbová omáčka a la kulajda
Přidáno před 1 hodinou
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 7 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 19 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený chřest
Leren před 1 hodinou
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 1 hodinou
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 1 hodinou
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 2 hodinami
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 2 hodinami
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 2 hodinami
Veselý kuřecí plátek
Leren před 2 hodinami
Kuřecí nudličky se žampiony
Leren před 2 hodinami
Majonézové kuřecí nudličky
Leren před 2 hodinami
Tématické fráze:
majonéza za 5 vteřin,
domaci tatarka z majonezy,
majonéza recept,
domácí tatarka bez majonézy,
domácí tatarka,
tatarka recept,
recept na majonézu,
jak udělat majonézu,
blesková majonéza,
jak udelat tatarku,
recept na rychlou tatarku z celých vajec,
jak se dela tatarka,
jak dlouho vydrzi domaci majoneza,
tatarka,
jak vyrobit majonézu,
recept na tatarku,
domácí majonéza recept,
jak udělat domácí majonézu,
jak vyrobit tatarku,
blesková domácí majonéza
Suroviny:
olej,
vejce,
hořčice,
cukr,
ocet,
sůl,
pepř mletý,
okurky sterilované,
cibule
Komentáře (142)
Ať si tu jejich nestydatě drahou nechají
Si už nevzpomenu jak Pejsek a kočička slavili 28.října.
Nouze naučila prý Dalibora housti a mně byl trn z paty vytržen díky tomuto receptu
***
www.jaktak.cz/jak-pripravit-oblozene-chlebicky-recepty.html
Ale myslím,ze tu již bylo vše řečeno ... Proste takto jedine s tycovym!! jak je popsáno v receptu ..
Je to opravdu super recept, pokud jste si jistí, že Vám nehrozí salmonela ze syrových vajíček.
Dekuji za info, ten zbytek ( horcice aspol ) se tam zasleha pak rucne nebo taky v tom mixeru?
zizala
Nic se nedeje
casino
Ja mam mixer jako nastavec ke kuchynskemu robotu Profesor a tam prece jenom ten vykon neni buhvijak dobry, ale na omacku to staci
je možno nahradit ten tyčový mixér klasickým mixérem, případně sekáčkem? Nedávno mi můj "tyčák" odešel
Díky a hezký den
...jak píše lecinka: níže, ono to není zas až tak choulostivá záležitost
Pokud je "tyčák" 6cm, tak to spolehlivě funguje i v nádobě 8cm
Ta nádoba na foto má dole v průměru 7cm... Může být i trochu větší, ale ne moc. Ať se podaří
Majonéza-tatarka je krásně hustá a velice chutná
Ani nedokážu říci jak dlouho vydrží, nám se nezkazila zatím nikdy, tak uvidíte,vyzkoušíte
Hlavně, že chutná
Takže super.
Padesáté kladné hodnocení uděleno
Už tatarku z obchodu nekoupím.
nechala jsem to být,(jsem byla vytočená) vrazila jsem tu sr.. do lednice s tím, že "to" použiji do bábovky. Dnes jsem odlila olej, jelikož si to sedlo, cca 150 ml nechala a skusila to znovu a majonéza na světě. Neuvěřitelné
nedodržuju žádnou teplotu a ani postup... jen naláduju do uzké nádoby , dám tyčku na dno a jedu nahoru,pokud není hned, opakuji... ale zatím s kladným výsledkem .... nevím co poradit
Dvakrát zkoušeno a 2x sr.čka