Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Piadine Romagnole

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 758 kJ /
3 049 kcal
Bílkoviny63,84 g
Tuky140,35 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 124 mg
Sodík 6,11 g
Sůl15,59 g
Sacharidy375,19 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Prášek do pečiva smícháme s moukou, přidáme všechny ostatní surovimy a vymísime přijemně vláčné těsto, které necháme asi hodinu odpočinout. (Pokud pospícháte, dá se tento krok vynechat.) Krok 2: Bude třeba vyválet placky. Můžeme buď vyválet velký plát těsta a z něj třeba kolem položeného talíře vykrojit kruh – s hezky pravidelnými okraji. Nebo je možné těsto rozdělit na 6 dílů a z každého pak placku vyválet. Měly by být asi 2 mm tenké. Krok 3: Rozehřejeme pánev s nepřilnavým povrchem, placky ještě před smažením propícháme vidličkou a přeneseme na horkou pánev. Smažíme přibližně 2 minuty z každé strany, až se na placce objevují tmavá očka. Krok 4: Usmažené placky stohujeme natalíři, zakryté čistou utěrkou – do naplnění změknou a nelámou se. Krok 5: Naplnit je možné podle chuti. Měli jsme je s kozím sýrem, rukolou a plátky rajčat – plní se jen na polovinu placky, druhá se přes ni přehne – takto naplněnou placku je dobré trochu osmažit opět na suché pánvi dokřupava. Krok 6: Můžeme podávat plněné, přehnuté napůl….nebo naplnit a srolovat jako palačinku….nebo náplň rozprostřít po celé ploše piadiny, druhou, prázdnou placku přiklopit a takto upravené je rozřezat na klínky (čtvrtky). Ať je konečná úprava kterákoliv, s libovolnou náplní, pořád je piadina výborným a rychlým občerstvením.

Zveřejněno 13. 3. 2015

Poznámka autorky cathleen

Piadinu znali už staří Etruskové. Tehdy byla asi ještě jednodušší nez dnes, pravděpodobně používaná místo talíře nebo natrhananá na kousky, určená k vytření mísy se zbytky jidla.

Dnes je piadina nadlehčená trochou prášku do pečiva (jinde sodou nebo i droždím). Ale pořád je to ta stará, prostá placka, kterou je možné naplnit podle přání a chutí jednotlivých stolovníků.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piadine Romagnole

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mnzA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piadine Romagnole

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mnzA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Zajímavý recept, zase specialitka:-p+:yes:moc lákavé z fotky:-D

Tak to zkusím určitě, kynutou verzi znám, tahle mě láká taky. :yes::-)

Recept vypadá výborně!

cathleen:S tím sádlem to musí být dobrota:-*:-! Ukládám a na suché pánvičce upeču!:-p

zizala: díky Jarka, pozriem sa tam, nenapadlo ma, že to tam môžeš mať. cathleen, prepáč. :-8

cathleen: To sice nejsou, ale nechci pod Tvým receptem upozorňovat a ukazovat na ten můj :-8 Nezdá se mi to úplně košer ;-)

zizala: proč by se to nehodilo? Nejsou všechny recepty jen na topkách ;-)

cathleen: Já s tou mou pitomou klávesnicí než to naklepu a opravím, už je pozdě :-8

tejaja: Malinko jiný poměr, místo mléka sodovka např. Nechci sem dávat odkaz, nehodí se to, když budeš chtít porovnat, najdeš je na mých stránkách ;-)

zizala: Zvyšok surovín aj postup ako tu, rozumiem dobre? ;-)

tejaja::-) Jak píše cathleen, dělám je kynuté.

Veronika.Hrozna: všechny suroviny jdou do těsta - placky se smaží na suché pánvi ;-)

Šikovné, poznám, ale nikdy som nerobila. Musím vyskúšať. ;-) Jarka, v čom sa líši tvoja verzia? ;-)

cathleen: Smaží se to v tuku,nebo se to peče na suché pánvičce? A to sádlo jde do těsta? Jsem asi popleta, nějak jsem to nepochopila.:-(

Diky :-)
zizala: vim, máš je kynuté ;-)
magdalenka: jsou moc dobré, pokud vyzkoušíš - jednoduché, rychlé, syté a variabilní :-))

Vďaka za originálny recept, je to pre mňa novinka!:yes:

Dělám podobně, spěchám s prvním bodíkem :-p:yes:

Tématické fráze:
piadina naplně, piadine napln, piadiny placky, příprava piadiny, jak pripravit placky piadina, nataliri.cz, testo na piadine

Suroviny:
mouka hladká, mléko, voda, cukr, med, sůl, sádlo, prášek do pečiva

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu