Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené tuřínové hranolky

Hodnocení receptu je 4,7 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie414 kJ /
99 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky11,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tuřín oloupeme, nakrájíme na centimetrové plátky a ty ještě na hranolky, delší překrojíme. Vhodíme je do vroucí osolené vody a vaříme cca 5 minut. Krok 2: Poté je scedíme, zalijeme olejem, posypeme kořením, prohodíme, aby se rovnoměrně obalily a rozložíme na plech s pečícím papírem. Pečeme na 230°C dozlatova.

TIP: Jak zpracovat tuřín

Zveřejněno 24. 3. 2015

Poznámka autorky 1974andrea

Už jsem pekla i celerové, ale tyhle jsou ještě lepší :-)

Fotodokumentaci a ostatní moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené tuřínové hranolky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B202

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené tuřínové hranolky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B202

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

1974andrea: Takže jak jsem psala nezbyly:-/ na rodinku, tak snad příště.

janatka:Ivetko, díky za fotku. Mně chutnají taky moc, víc než třeba z celeru ;-)

Vynikající, jednou jsem z něho dělala placky, poté dávala k bramborám do kaše a ještě jsem musela odzkoušet hranolky. Moc dobré ujídám je tu a nevím jestli zbyde na rodinku až přijdou domů.:-D

Lucka:Je jasné, že se chuťově nebudou podobat bramborovým, když už za syrova mají odlišnou chuť. Stejně tak celerové budou chutnat po celeru ;-) Ale jsem ráda, že alespoň Vám chutnaly.

Mně osobně to nevadí, ale pravda je, že tuřínové hranolky jsou podstatně sladší, než bramborové, a tu chuť ani solí ani kořením nepřebijete. Ostatní strávníci byli zklamáni, ale mě chutnaly. Jsem zvyklá se stravovat zdravěji a posouvám své cgutě z těch nevědomě naučených. Nad brambory u mě vítězí pro svou výživovou a energetickou hodnotu (včetně GI). :yes:

PlSKOVA ALENA 23. 12. 2015 18:45
DNES VARIM TURINOVY SALAT KRASNE TO VONI A MOC DOBRE CHUTNA DOPORUUJU:-p:-p

1974andrea: Jsem ráda, že je tahle levná a dobrá zelenina konečně k dostání :yes:

zizala:Tak jsi taky tuřínovala?:-)) Je super, viď;-) Díky za fotku a za vyzkoušení:-K

Tak jsem konečně vyzkoušela. Opravdu moc dobré :-p:yes::yes:
Příště už automaticky přidám tuřín ke směsi, kterou peču běžně.

Zkusím! Pečená zelenina u nás zdomácněla...:-p:-p:yes:

Jsem ráda, že recept přišel vhod;-)

Mela jsem turin zrovna dneska, udelala jsem s porkem, zelim, mrkvi a hraskem jako polivku. Bajecny. Hranolky bych taky mohla udelat z toho zbytku (spis mi vic zbylo, nez jsem zdelala, ty bulvy jsou obrovsky!)A souhlasim, i kdyz celer miluju,tyhle jsou jemnejsi, prece jen ten celer ma silnou chut. Za boda:yes::-p

Měli jsme včera večer - opravdu bomba :-))
Máme koupená semínka, budem letos poprvé pěstovat...

na tomto doslova zijem....mne to tak strasne chuti, ze som to schopna jest kazdy den....ochutim zakazdym inym korenim a bomba....

No doufám, že ve čtvrtek ještě budou mít, jedu na nákup;-):yes:

chocolate:Lucko, ne, tyhle jsou z Kauflandu, jsou veliké asi jako velký grep i větší;-) Přidala jsem fotku.

A je to ten turin z Tesca;-)?
Luxus, u tebe bych chtela byt na stravu.

Tématické fráze:
tuřínový salát, tuřín recepty, recept pečený tuřín, tuřín jako příloha, tuřín recept, tuřín, recepty z tuřínu, tuřínová pomazánka, tuřín jako hranolky, tuřínová salát, tuřín-hranolky, turinovehranolky, tuřínové hranolky v troubě, zelenina tuřín recepty, recepty na tuřín, jak pěstovat tuřín, recept turin, bramborový salát z tuřínu, tuřínove zeli, tuřínový bramborový salát

Suroviny:
tuřín, olej, koření bylinkové, česnek sušený, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu