ŚWięconka na studeno
Studená polévka, ve které se kombinuje jemná chuť kysaného podmáslí, uzených švestek, vařených vajec a kousku uzeniny. Nezastupitelnou roli sehrává také nastrouhaný křen, díky kterému získá polévka správný říz.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 171 kJ / 2 909 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 157,35 g |
| Tuky | 193,40 g |
| Vláknina | 9,50 g |
| Cholesterol | 1,76 g |
| Sodík | 4,85 g |
| Sůl | 9,55 g |
| Sacharidy | 130,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uzeninu, švestky a oloupaná vejce pokrájíme na menší kousky.
Krok 2: Zalijeme podmáslím vymíchaným se strouhaným křenem a smetanou.
Krok 3: Dochutíme solí a pepřem.
Zveřejněno 30. 3. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
ŚWięconka na studeno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5rZq
Moje poznámka
ŚWięconka na studeno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5rZq
Nejnovější recepty
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno před 6 hodinami
Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 6 hodinami
Vánoční košíčky
Přidáno před 7 hodinami
Ihned vláčné kokosky
Přidáno před 9 hodinami
Domácí čokoláda
Přidáno před 10 hodinami
Křehké krajkové rohlíčky podle Kamily Nývltové
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená rolka ze slaniny, sýra a mletého masa
PavlaJ před 36 minutami
Smažený sýr bez smažení
Tonja před 46 minutami
Pudinkový likér
Merylas před 1 hodinou
Mandlové rohlíčky (výborné)
shabby před 1 hodinou
Segedínský guláš
LucieDos před 1 hodinou
Houbový guláš s klobásou
Sahula před 2 hodinami
Naložená vepřová kotleta
simonadoly před 3 hodinami
Barevná kuřecí čína
lenka.s.r před 3 hodinami
Časově úsporná tvarohovo-jablečná "hraběnka"
SimonkaMona před 5 hodinami
Hrníčková bábovka
Silvik85 před 5 hodinami
Tématické fráze:
polské sváteční uzené s vejci,
polska svěcena polévka recept,
gratulace když přestal kouřit,
svěcená z uzeného
Suroviny:
podmáslí,
smetana ke šlehání,
švestky,
křen strouhaný,
vejce,
uzenina,
sůl,
pepř
Komentáře (9)
1. 1 kg švestek
1 PL octa
2. Švestky rozkájíme a kažtou potřeme octem. Napichujem na dřevěné špejle a ukládáme do košíka. Udíme 3 dny.
3. Vkládáme do sklenic, zavaříme. Přechováváme na chladném místě. Uzené švestky nejlépe svědčí bigosu a různým omáčkám.
Vícero vobrázků už autor nedodal
http://chefpaul.net/sliwkiW0.html
http://www.muj-liquid.cz/inawera-uzena-svestka/ a zbytek jsou příchutě pro kuřáky el. cigaret.