Krakonošův mazanec
Nadýchaný a vláčný mazanec by na velikonočním stole neměl chybět. Letos ho nekupujte, raději si upečte poctivý domácí podle našeho receptu. O jeho výjimečnost se postarají mandle, rozinky v rumu a citronová kůra.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 037 kJ / 3 833 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 90,44 g |
Tuky | 135,29 g |
Vláknina | 30,31 g |
Cholesterol | 911 mg |
Sodík | 193 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 548,27 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 11. 4. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krakonošův mazanec
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nZzW
Moje poznámka
Krakonošův mazanec
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nZzW
Nejnovější recepty
Cuketovo-brokolicová polévka
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí kousky s domácí omáčkou à la Uncle Ben’s
Přidáno před 8 hodinami
Pečené kuře na paprice
Přidáno před 10 hodinami
Zeleninový salát s pekingským zelím
Přidáno před 18 hodinami
Kančí guláš se zelím
Přidáno před 18 hodinami
Zelí s vepřovým masem
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Luxusní a rychlý makovník
Aky_89 před 51 minutami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Bohunka37 před 1 hodinou
Rychlý švestkový koláč
Miroslav73 před 3 hodinami
Polévka z vývaru
Kajkajak před 4 hodinami
Květáková polévka
ilonkakulisek před 4 hodinami
Banánové lívance
MichaelaZamostna před 5 hodinami
Panzanella s pečenými rajčaty
preclik.jana před 5 hodinami
Dvacetiminutový švestkový koláč
Petulice před 5 hodinami
Vydatná hrachovka
Fitulka před 5 hodinami
Pečená švestková povidla
Fitulka před 6 hodinami
Tématické fráze:
bochánek který se vždy povede,
mazanec recepty,
mazanec recept,
mazanec,
velikonoční mazanec,
velikonoční mazanec recept,
recept na mazanec,
recept mazanec,
jak se peče mazanec,
dobrý mazanec,
recept na velikonoční mazanec,
mazanec který se vždy povede,
mazanec pro začátečníky,
dobrý recept na mazanec,
recepty na mazanec,
mazanec,který se vždy povede,
recept na dobrý mazanec,
jak udělat mazanec,
na kolik stupnu se pece mazanec,
hrníčková kuchařka velikonoční mazanec
Suroviny:
mouka polohrubá,
mléko,
cukr krupice,
droždí,
žloutek,
sůl,
citron,
máslo,
mandle,
rozinky v rumu,
vejce
Komentáře (62)
Jé hele, vyguglila jsem to, není to přesně ten článek, co jsem myslela, ale je to vlastně totéž:
http://www.labuznik.cz/diskuse/spravne-pouzivani-a...
No, asi se dozvíte, že každý trouba peče jinak...
Já např. peču, (na rozdíl od Markéta: ) podobně jako Vaclav Fronek: zpočátku při 225°C a jen co těsto vyběhne a začne se barvit, tak ho nadstřeším alobalem (samozřejmě lesklou stranou nahoru) snížím na 160°C a dopékám asi 30minut na špejli...
(i s tím mlíííkem bych byl vopatrnej... já dávám na 600g mouky pouze 250ml, ale másla 200g)