Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 362 kJ / 1 999 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 50,38 g |
| Tuky | 58,60 g |
| Vláknina | 13,55 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6,41 g |
| Sůl | 16,00 g |
| Sacharidy | 310,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z vody, cukru, droždí a trochu mouky zaděláme kvásek, necháme ho 20-30 minut vykynout. Přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, listy česneku přidáme až ke konci hnětení. Po vykynutí těsta (asi hodina) ho propracujeme a rozdělíme na 8 dílů = 8 budoucích žabek.
Krok 2: Z každého kousku těsta odkrojíme dva malé, na oči – ty v rukou zakulatíme. Z velkého kousku uválíme pramen, obtočíme ho kolem půlky párku a na obou stranách smáčkneme do špiček – koutky žabí hubičky.
Krok 3: Uložíme na plech, přiložíme očka a všechny žáby tak necháme nakynout. Před pečením ještě jehlou párky několikrát propíchneme, aby v troubě nepraskly. Pečeme ve vyhřáté troubě (180°C/asi 20 minut), před pečením potřeme. Potírala jsem vodou, proto jsou žabky hodně světlé, lépe by bylo potírat směsí vejce s vodou.
Krok 4: Hotovým žábám můžeme před podáváním kečupem nebo hořčicí namalovat očka a třeba i "hubiny".
Zveřejněno 17. 4. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žáby…žabky…..
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L23v
Moje poznámka
Žáby…žabky…..
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L23v
Nejnovější recepty
Kapr na asijský způsob podle Marka Raditsche
Přidáno před 2 hodinami
Provensálská rybí polévka podle Marka Raditsche
Přidáno před 3 hodinami
Italská krémová smetanová bramboračka
Přidáno před 11 hodinami
Sváteční likér podle Pohlreicha
Přidáno před 11 hodinami
Pečená uzená krkovice s květákem a salátem z kysaného zelí
Přidáno před 23 hodinami
Dršťková svačinová polévka
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Boršč s mletým masem
Kajkajak před 6 minutami
Květáková polévka se zeleninou bez smetany
Topmoni před 15 minutami
Sýrovo - kuřecí placičky
Sahula před 1 hodinou
Vepřová játra dušená
Sahula před 1 hodinou
Vepřová játra - luxusní
Sahula před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s uzeným masem
karlos.86 před 1 hodinou
Sladkokyselá vepřová játra
Sahula před 1 hodinou
Sladkokyselé vepřové maso
Sahula před 1 hodinou
Perníčky - měkké bez čekání
Dycky před 1 hodinou
Kuřecí nudličky s kapustou
hippmann před 2 hodinami
Tématické fráze:
jak namalovat žábu,
namalovat žábu,
recept žabky,
žaby tlamičky,
zaby z těsta,
zaby recept,
male slane zabky,
žaby,
zaby recepty,
i dnes 18.4.2015 recepty,
jak lehce namalovat žábu,
kynute zabky,
recept na zaby,
jak uvařit žábu,
jak namalovat rybu,
slane male zabky,
zaby hubicky,
slane zabky,
žaba s těsta,
jak jehce namalovat žabu
Suroviny:
voda,
olej,
cukr,
sůl,
mouka,
droždí,
list medvědího česneku,
párky
Komentáře (33)
Očka z oliv, obrácených dírkama nahoru vypadají mnohlem lépe, než s kečupem...připadá mi, že se vaše žabky doopravdy koukají
Pozdravuj ode mě obě holčičky, prosím!