Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 20 954 kJ / 5 008 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 95,94 g |
| Tuky | 287,87 g |
| Vláknina | 19,75 g |
| Cholesterol | 1,24 g |
| Sodík | 395 mg |
| Sůl | 0,89 g |
| Sacharidy | 498,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: V mlieku roztopíme trocha cukru, pridáme droždie, necháme vykysnúť kvások. Z preosiatej múky, vajec,cukru, soli a kvásku spravíme cesto. Ideálne je ho spraviť v domácej pekárni na programe bez kysnutia,iba hnietenie 2 krát.(aby sa miesilo 1/2 hodinu).
Krok 2: Vymiesené cesto dáme prikryté fóliou na 6 hodín do chladničky. Vyberieme maslo, aby malo izbovú teplotu.
Krok 3: Po 6 hodinách cesto rozvaľkáme na obdĺžnik asi 25x40cm. Opticky si ho rozdelíme na tri časti. Ľavú, stred a pravú. Postupujeme zľava doprava. Posypeme celé trochou múky a maslom natrieme ľavú stranu a stred. Posypeme opäť. Pravú stranu zložíme smerom doľava k stredu. Posypeme trochou múky a preložíme ľavou stranou. Vznikne nám obdĺžik. Rozvaľkáme na pôvodnú veľkosť, posypeme múkou, zložíme späť na obdĺžnik a dáme na 20 minút do chladničky.
Krok 4: Rozložíme a opäť natierame a prekladáme ako predtým. Znova dáme do chladničky na 20 minút. Takto opakujeme 3 krát. Hotové cesto rozrežieme napoly a každú polku na 6 trojuholníkov.
Krok 5: Ako nám cesto chladne, spravíme plnku. Čokoládu so šľahačkou a vanilkovým cukrom roztopíme v hrnci a dáme do chladničky asi na hodinu .Čokoláda by mala byť stuhnutá, ale nie úplne. A nie je taká riedka, že tečie. Má konzistenciu ako marmeláda do buchiet. Takto do nej s metličkou vmiešame suchý vanilkový puding. Vykrajujeme lyžicou a kladieme na cesto. Cesto naplníme a zahneme rožteky,ako je na fotke.
Krok 6: Zrolujeme a pečieme v predhriatej rúre pri 220°C 15 minút.
Zveřejněno 16. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoládové croissanty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QW3Z
Moje poznámka
Čokoládové croissanty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QW3Z
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 12 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 13 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 15 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 16 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 17 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosky
veveruska73 před 5 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 6 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 8 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 8 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 8 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 8 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 8 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 9 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 9 hodinami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 9 hodinami
Tématické fráze:
croissant recept,
kroasant,
výroba croissantů,
croissantove testo,
plundrové těsto,
recepty na croissanty,
croissanty,
náplň do croissantu,
recept croissant,
croassant recept,
crossiant recept,
recepty na croissant,
recept na croissant,
jak udelat croissant,
crossiant,
cokoladovy croisant,
těsto na kroasanty,
recept na croissanty,
croissanty recept,
kroasanty
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
vejce,
cukr,
sůl,
droždí,
máslo,
čokoláda,
šlehačka,
cukr vanilkový,
pudink vanilkový
Komentáře (27)
How To Make Croissants
Suzanna,cesto si môžeš spraviť aj deň predtým,ale radšej až večer.A nedávaj viac droždia,lebo by to mohlo prekysnúť a bolo by cítiť po droždí.Držím palce
Upřímně, já jsem velmi ráda, že sem Katarinka tenhle recept vložila