Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 715 kJ / 1 844 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,49 g |
Tuky | 82,43 g |
Vláknina | 33,78 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 80 mg |
Sůl | 0,03 g |
Sacharidy | 231,13 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 28. 4. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ovesné čtverce s jablkem a skořicí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gGRk
Moje poznámka
Ovesné čtverce s jablkem a skořicí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gGRk
Nejnovější recepty
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 10 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 16 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 16 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 16 hodinami
Zapečené brambory s vařenými vejci
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Litý perník
Lenka Sedlackova před 1 hodinou
Pomazánka z červené řepy s křenem
monyss před 1 hodinou
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
káťa před 2 hodinami
Hokaido pomazánka s Cottage sýrem
gabrus před 2 hodinami
Rajská omáčka
Nikki1 před 2 hodinami
Čočka na kyselo
ivankavlastik77 před 2 hodinami
Banánová bábovka
Weer8 před 3 hodinami
Pomazánka z vepřové konzervy
RabaRoman před 3 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hahan před 4 hodinami
Rajčatový salát s majonézou
Darwin před 4 hodinami
Tématické fráze:
sušenky s kokosovým olejem,
keksy z ovesných vloček a jablek,
ovesné vločky jablko recept,
sušenky s kokosovým olejem recept,
stream lehky mrkvový koláč,
recepty s kokosovým olejem,
ovesné sušenky s kokosovým olejem,
kanola moučník,
ovesné cukrovinky,
susenky z ovesnych vlocek s jablky a se skořicí,
jablka ovesné vločky recepty,
nej recepty z ovesnych vloček a jablek,
ovesné vločky jablko olej recepty,
recept ovesne ctverce s ovocem,
ovesné sušenky s jablky a skořicí recepty,
ovesne vločky s jablky a se skořici,
recept na jablkove keksy,
keksy z ovesných vloček s jablky,
canola recept,
cukrovinky z ovesných vloček
Suroviny:
olej kokosový,
olej kokosový,
jablko,
med,
vločky ovesné,
skořice,
semínka slunečnicová,
brusnice
Komentáře (19)
chocolate: Každý se stravuje podle svého přesvědčení a každý má svůj názor, nikomu ho neberu.
http://authoritynutrition.com/top-10-evidence-base...
edit-za daleko horsi povazuji pouzivani vetsiny umelych sladidel a skrobem zahustenych mlecnych vyrobku
Takže skutočne ako vždy je pravda niekde uprostred.
Môj osobný názor je ten, že podstatne väčšiu škodu na našom organizme narobí denná konzumácia údenín a presolenej stravy ako 1x mesačne nejaká lyžica kokosového oleja v pečive alebo pri varení. A keďže ja údeniny, až na malé výnimky niekoľkokrát ročne, nekupujem, tak si ten olej raz za 2 mesiace dám.
Ďalšia dôležitá vec, na ktorú sa pri debatách o tukoch zabúda, je pohyb. Akýkoľvek tuk, ktorý naše telo spáli, sa nemôže usádzať v cievach. A keďže denne odplávem v bazéne svoj 1 km ( minimálne ), tak sa toho nebojím. Namiesto postrachu z tukov by sme sa mali podstatne viac hýbať. Ľudia, ktorí sa celý život hýbu, aj pri pomerne "nezdravej strave" infarkty nedostávajú. Tu by som ešte podotkla, že americký výskum potvrdil jednu dôležitú vec, nepoškodené cievy ukladanie tuku neumožňujú.
Takže vyvážená strava plná zeleniny a ovocia, málo mäsa, nijaké údeniny a vyprážané jedlá a hlavne veľa pohybu a bude všetko ok.
A ešte zacitujem z netu : Zaujímavé je to, že obsahuje až 44 percent kyseliny laurovej a 16,8 percenta kyseliny myristovej, pričom práve táto nezvyčajná kombinácia poskytuje aj isté zdravotné benefity.
Kopíruju z webu http://www.vimcojim.cz/cs/,je tam více"povídání" o tomto oleji, stačí zadat do vyhledavání.
:Kokosový tuk (olej) má extrémně vysoký obsah nasycených mastných kyselin (90 %), které mají negativní vliv na zvyšování hladiny cholesterolu v krvi a zvyšují riziko srdečně cévních onemocnění. Obsah vícenenasycených mastných kyselin je minimální (2 %) a nulové zastoupení n-3. Využívání tohoto oleje pro přípravu pokrmů není vhodné (i když je dobře stabilní při vysokých teplotách). Informace o jeho téměř zázračných účincích jsou mylné.
prof. ing. Jana Dostálová, CSc.
hosta : Ja som kokosovému oleju prišla na chuť, je veľmi super do kuchyne.