

Drožďová polévka s ovesnými vločkami
Suroviny
- 1,5 l vody
- 80 g ovesných vloček
- malá cibule
- 40 g másla
- 40 g droždí
- 1 vejce
- sůl
- petrželka (pažitka)
Postup přípravy receptu
Vločky uvaříme ve slané vodě doměkka.
Na másle osmahneme cibulku, přidáme rozdrobené kvasnice a za stálého míchání smažíme tak dlouho až droždí začne červenat a příjemně vonět.
Potom přidáme vejce, rychle zamícháme a všechno přidáme k uvařeným vločkám.
Krátce povaříme, podle chuti přisolíme a ochutíme pažitkou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Drožďová polévka s ovesnými vločkami
-
Nazdar holky kuchařinky, já si zde labužničím virtuálně jen na receptech, protože se to nedá vše uvařit a natož sníst. Ale drožďové a špenátové polevčičky jsou OK. Moje specialita je burgundská cibulová polévka speciál, ale je ro normální cibulačka s doplněním o okamžitou fantazii. Do toho ale po vlití do talíře musí býti vložené malé tenké topinky, na vrch pak zasypat rozumně strouhaným sýrem, skoro je jedno jakým.
-
Tato dobrá polévečka mi nějak unikla
Přišlo mi líto,že nemá žádný komentář
tak jsem dnes uvařila a pochutnali jsme si
2 minutky před dokončením jsem pro veselejší barvičku přidala lžíci najemno nastrouhané mrkve
Verčo,díky za fajn receptíkPosílám Ti bodík a fotky
+3