Smažené masové čtverce

Suroviny

300 g libovolného vepřového masa (zbytky, může být i jiné maso)
50 g žampionů
1 cibule
1 vejce
20 g hladké mouky
1/8 l mléka
20 g másla
20 g oleje
sůl
petrželová nať
pepř
Na obalování:
polohrubá mouka
1-2 vejce
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. V zmesi masla, oleja, opražíme nakrájanú cibuli, pridáme sekanú vňať, nakrájané šampiňóny, pomleté mäso, osolíme, okoreníme, posypeme múkou a opražíme. Zalejeme mliekom s rozmiešaným vajcom a za stáleho miešania dusíme do zhustnutia. Teplú mäsovú zmes rozotrieme na vymazaný plech na hrúbku 1 cm, necháme vychladnúť a potom chladíme v chladničke ešte 1 hodinu. Vychladnutú hmotu nakrájame na štvorce ( asi 7 x 7 cm ). Každý štvorec obalíme v múke, vajci, strúhanke a smažíme z oboch strán na oleji. Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom.

Komentáře k receptu Smažené masové čtverce

Tématické fráze: smažené ravioli sendvičovač recepty recepty toustovač smažené jehněčí maso recepty masové smaženky toastovač recepty toustovač ctverec smazene sampinony recepty na sendvičovač sendvičovač maso recept masové kuličky masové kuličky recepty pro sendvičovač recepty na sedvičovač karbenatky toastovač recepty s vajcom masova smes do toustovač recepty sendvicovac ruské pirohy ruské masové pirohy recepty maso do toustovače