

Smažené masové čtverce
Suroviny
- 300 g libovolného vepřového masa (zbytky, může být i jiné maso)
- 50 g žampionů
- 1 cibule
- 1 vejce
- 20 g hladké mouky
- 1/8 l mléka
- 20 g másla
- 20 g oleje
- sůl
- petrželová nať
- pepř
- Na obalování:
- polohrubá mouka
- 1-2 vejce
- strouhanka
Postup přípravy receptu
V zmesi masla, oleja, opražíme nakrájanú cibuli, pridáme sekanú vňať, nakrájané šampiňóny, pomleté mäso, osolíme, okoreníme, posypeme múkou a opražíme. Zalejeme mliekom s rozmiešaným vajcom a za stáleho miešania dusíme do zhustnutia. Teplú mäsovú zmes rozotrieme na vymazaný plech na hrúbku 1 cm, necháme vychladnúť a potom chladíme v chladničke ešte 1 hodinu. Vychladnutú hmotu nakrájame na štvorce ( asi 7 x 7 cm ). Každý štvorec obalíme v múke, vajci, strúhanke a smažíme z oboch strán na oleji. Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom.