Nadýchaný hrnečkový perník
Perník patří mezi velmi jednoduché buchty a je rychlý na přípravu. Navíc se dá připravit osvědčenou hrnkovou metodou, proto nepotřebujete váhu. Potřený marmeládou a politý čokoládou - to je přesně ten, který nám pekly naše babičky k víkendové snídani.
Suroviny pro 1 plech
plech o velikosti 35x25 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 260 kJ / 4 364 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 83,68 g |
Tuky | 155,31 g |
Vláknina | 26,00 g |
Cholesterol | 274 mg |
Sodík | 209 mg |
Sůl | 0,46 g |
Sacharidy | 644,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravíme hluboký plech, vymažeme ho tukem a vysypeme hrubou moukou. Místo toho můžeme plech pouze vyložit papírem na pečení.
Krok 2: Do mísy vsypeme mouku, cukr, vanilkový cukr, kakao, kypřicí prášek do perníku a promícháme. Přidáme mléko, olej, vejce a opět promícháme. Do těsta můžeme přidat nasekané ořechy.
Krok 3: Těsto vylijeme na připravený plech a vložíme do středně předehřáté trouby.
Krok 4: Pečeme zhruba 20 minut při teplotě 170 °C, řídíme se zkušeností s vlastní troubou.
Krok 5: Hotový perník potřeme marmeládou, polijeme čokoládou a posypeme kokosem.
Zveřejněno 14. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nadýchaný hrnečkový perník
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YM42
Moje poznámka
Nadýchaný hrnečkový perník
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YM42
Nejnovější recepty
Pažitkovo-česneková omáčka se zastřeným vejcem
Přidáno před 18 hodinami
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno před 19 hodinami
Bramborové pyré se šafránem, vepřová panenka s omáčkou ze sušených rajčat a švestek
Přidáno 14. 5. 2025 18:09
Dušená mrkev s medailonky z panenky
Přidáno 14. 5. 2025 12:59
Jednoduché rizoto s mletým masem
Přidáno 14. 5. 2025 12:27
Vaječný bagel
Přidáno 13. 5. 2025 19:39
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Linecký koláč s jahodami
zuzi777a před 9 hodinami
Trdelník...maxi
veverka30 před 10 hodinami
Citronová treska s petrželkou
danka77 před 10 hodinami
Pikantní aztécká polévka - Sopa azteca
Antonausprag před 10 hodinami
Plněné žampiony se sýrem
V.knollova před 11 hodinami
Banánové kuličky
Dedepeti před 11 hodinami
Svíčková na smetaně
Gretik před 11 hodinami
Luxusní jablečný koláč s karamelem
Megguse před 12 hodinami
Tématické fráze:
perník,
pernik recept,
hrníčkový perník s marmeládou,
perník na plech hrníčkový s jablky,
hrnickovy pernik,
nadýchaný hrníčkový perník,
pernik na plech,
recept na perník,
nadýchaný perník recept,
perník na plech nadýchaný,
nadychany pernik,
pernikova buchta,
recept pernik,
nadýchaný perník s jablky,
hrnkovy pernik,
domácí perník,
hrnickovy pernik s jablky,
hrníčkový recept na perník,
nadýchaný perník na plech,
jemny pernik
Suroviny:
mouka hladká,
cukr krupice,
mléko,
olej,
vejce,
prášek do perníku,
cukr vanilkový,
kakao,
ořechy,
poleva čokoládová,
marmeláda,
kokos strouhaný,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (189)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 1,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
A s rodinou sme ho snědli hned 1 den
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Jinak za mě dobré.
Recept ještě nebyl hodnocen 4,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Občas se stane, i těm nejlepším, že se něco nepodaří.
Andělsky nadýchaný perník
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0Používám špaldovou hladkou mouku a výborný!
Když jsme dělali poprvé, dělala jsem od oka, míchala vidličkou v hrnci a pekla v kamnech. Tak výborný už nikdy neudělám
Jo dnes dělám ve formě tak jsem na to zvědavá . Ale zatím dobrý ????
Doma se po něm vždy jen zapráší a děti ho zbožňují.
dnes jsem vyzkoušela recept poprvé a musím říct, ze vynikající.Do těsta jsem teda přidala místo jednoho vajíčka 2 a trochu skořice, mimo jiné jsem do těsta přidala ještě nastrouhané jablka a vlašské ořechy,potřela ostružinovou marmeládou, tento recept doporučují.Výborné.
Jinak je lepší ten perník ještě vlažný na podél rozříznout a marmeládu dát dovnitř, zůstane i déle vláčný.
Bodík, fotka, pochvala a dík.
Za perník ti dávám toho 1.bodíka