Vanilková panna cotta s jahodovo-medovým tataráčkem, ovocným coulis a prachem z pomerančů
Postup přípravy
Rozpůlíme si vanilkový lusk a dužinu z něj přidáme do smetany společně s luskem, dáme vařit, přidáme cukr podle chuti a dáme bokem vychladnout. Krok 2: 1 lžičku želatiny dáme do studené vody a necháme naboptnat, jakmile bude mít smetana 60°C přidáme želatinu a pořádně promícháme, nalijeme do formiček a dáme do lednice ztuhnout, nejlépe do druhého dne. Krok 3: JAHODOVO-MEDOVÝ TATARÁČEK:
Čerstvé jahody očistíme a nakrájíme na malé kostičky, přidáme lžičku medu a citronovou šťávu, dáme do chladu. Krok 4: MANGOVÝ A JAHODOVÝ COULIS:
Mango očistíme, nakrájíme na větší kousky, podlijeme vodou a dáme vařit, přidáme cukr a citronovou štavu, až bude měkké rozmixujeme, přecedíme, necháme vychladnout a nejlépe dáme do dávkovacích lahviček. Krok 5: Mražené jahody podlijeme vodou, přidáme cukr a citronovou štavu a pokračujeme stejně jako u manga (coulis můžete udělat i z jiného ovoce). Krok 6: PRACH Z POMERANČŮ:
Vymačkáme šťávu z pomerančů (tu můžeme vypít) a kůru nakrájíme na větší kousky, uvaříme ve třech vodách po 5 minutách (5 minut vařit, scedit a dát vařit zase na 5 minut a takhle 3 x) rozprostřeme na pečící papír a dáme sušit na 110°C, poté rozmixujeme do prachu. Krok 7: Na ozdobu uděláme karamel (rozpustit cukr do hněda, pozor ať není tmavě hnědý, byl by pak hořký) a na pečící papír lžičkou uděláme mřížky apod. prostě podle vlastní fantazie. Mátou můžeme také dozdobit celý talíř.
Zveřejněno 11. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vanilková panna cotta s jahodovo-medovým tataráčkem, ovocným coulis a prachem z pomerančů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gPJY
Moje poznámka
Vanilková panna cotta s jahodovo-medovým tataráčkem, ovocným coulis a prachem z pomerančů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gPJY
Nejnovější recepty
Vajíčková pomazánka z Lučiny
Přidáno před 6 hodinami
Bramborové knedlíky s uzeným masem, cibulkou a sosíkem
Přidáno před 8 hodinami
Krkovice na zeleninovém lůžku
Přidáno před 8 hodinami
Rukolový salát s balkánským sýrem a jablkem
Přidáno před 9 hodinami
Salát se smažákem
Přidáno před 10 hodinami
Cizrna s cuketou a rajčaty na cibuli
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečené brambory s hermelínem
Dasaja před 17 minutami
Polévka z dýně hokkaido
Dasaja před 17 minutami
Cuketová buchta
Ricmond před 21 minutami
Křehký mřížkový koláč s jablky
Lipoo před 59 minutami
Francouzská cibulačka
co.coze před 1 hodinou
Čertova omáčka s rýží
Kajkajak před 1 hodinou
Vařená tvarůžková pomazánka
mira65 před 1 hodinou
Dýňový koláč
DitaB před 1 hodinou
Bábovka se strouhanými jablky
Kajkajak před 1 hodinou
Kmínová polévka
Kajkajak před 4 hodinami
Tématické fráze:
coulis,
křenová panna cotta,
panna cotta matova,
mangove coulis,
mražené mango
Suroviny:
smetana,
lusk vanilkový,
cukr krystal,
želatina,
jahody čerstvé,
med,
citron,
mango,
jahody mražené,
pomeranče,
máta
Komentáře (2)