Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 962 kJ / 708 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 108,09 g |
Tuky | 16,13 g |
Vláknina | 1,96 g |
Cholesterol | 200 mg |
Sodík | 2,48 g |
Sůl | 5,75 g |
Sacharidy | 32,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Solamyl si rozpustíme v trošce vody, maso nařežeme na maličké plátky, naklepeme, posolíme, popepříme, zalijeme solamylem a necháme odpočinout - já nechávám přes noc v lednici, maso je ještě křehčí.
Krok 2: Zelí si pokrájíme a chvilku ho povaříme ve slané vodě, scedíme, necháme okapat.
Krok 3: Maso zprudka opečeme na oleji, až do hněda, pak přidáme zelí, promícháme, zalijeme malým množstvím vody a dusíme.
Krok 4: Tak v polovině dušení přidáme zázvor a česnek, dusíme dál.
Krok 5: Občas promícháme, je-li potřeba doléváme vodou, pak dochutíme solí, pepřem, worcesterem a dusíme tak dlouho, dokud není maso měkké a zelí takové jako do karamelova.
Zveřejněno 20. 1. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Miniroštěnky v zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68Qn
Moje poznámka
Miniroštěnky v zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68Qn
Nejnovější recepty
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 1 hodinou
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 4 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 5 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 9 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 13 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená švestková povidla
Verosa před 2 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 2 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 2 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 3 hodinami
Koláč z cukety
Vampi před 4 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 4 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 5 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 6 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 6 hodinami
Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace
AndreaMachacova před 7 hodinami
Tématické fráze:
hovězí maso zelí recept,
segedínský guláš v tlakáči,
zelí v tlakáči,
hovězí maso, zelí,
hovězí zelí,
pružina na zelí,
hovězí maso v tlakáči,
hovězí maso se zelím,
hovězí maso k zelí,
karbanátky z hovězího masa recept,
hovězí maso recepty zeli,
hovězí maso zelí,
hovězí maso v papináku,
zelí hovězí
Suroviny:
maso,
zelí hlávkové,
solamyl,
zázvor,
česnek,
omáčka sojová,
olej olivový,
petrželka,
pepř,
sůl
Komentáře (6)
A Marti, v papiňáku by to jistě šlo, tam se šťáva nevypaří a dáš tam holt všechno najednou, ale to masíko si nejprve opeč jo.