Suroviny
Porce: 30 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 33 337 kJ / 7 968 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 166,29 g |
| Tuky | 292,01 g |
| Vláknina | 40,15 g |
| Cholesterol | 1,58 g |
| Sodík | 1,04 g |
| Sůl | 3,62 g |
| Sacharidy | 1 148,61 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse smícháme všechny sypké suroviny, přidáme ostatní inkredience a šlehačem šleháme na hladké těsto. To nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný hluboký plech a pečeme asi 20 minut na 180°C. Necháme vychladnout.
Krok 2: Upečeme stejně i tmavé těsto.
Krok 3: Krém:
obě šlehačky vylijeme do rendlíku spolu s nalámanýma tyčinkama, nebo čokoládou. Uvedeme do varu a necháme chvilku bublat. Pak odstavíme z plotny a necháme vystydnout a pak do lednice vychladit. Krém nechte v lednici přes noc, aby šel dobře ušlehat. Krok 4: Druhý den našleháme ručním šlehačem. Krok 5: Na upečený a vychladlý korpus - je jedno jakým začnete, rozetřeme část krému, přiložíme druhý korpus. Na něj natřeme zbytek krému a nastrouháme tyčinku Margot. Dáme do lednice.
obě šlehačky vylijeme do rendlíku spolu s nalámanýma tyčinkama, nebo čokoládou. Uvedeme do varu a necháme chvilku bublat. Pak odstavíme z plotny a necháme vystydnout a pak do lednice vychladit. Krém nechte v lednici přes noc, aby šel dobře ušlehat. Krok 4: Druhý den našleháme ručním šlehačem. Krok 5: Na upečený a vychladlý korpus - je jedno jakým začnete, rozetřeme část krému, přiložíme druhý korpus. Na něj natřeme zbytek krému a nastrouháme tyčinku Margot. Dáme do lednice.
Zveřejněno 2. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pařížské kostky trochu jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gp2Y
Moje poznámka
Pařížské kostky trochu jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gp2Y
Nejnovější recepty
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 1 hodinou
Jemné marokánky
Přidáno před 3 hodinami
Mandlové laskonky
Přidáno před 4 hodinami
Tuňákový tatarák s avokádovým pyré podle Marka Raditsche
Přidáno před 9 hodinami
Slepované linecké cukroví podle cukráře Skály
Přidáno před 10 hodinami
Jablečné koláčky z listového těsta
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Klar98 před 10 minutami
Perníčky, které jsou hned měkké
eskalina před 11 minutami
Jablkový koláč litý na plech
Marisai před 28 minutami
Šunkofleky se sýrem
Ivyjg před 53 minutami
Bezpracný perník
Fitulka před 1 hodinou
Báječná jatýrka na slanině
Fitulka před 1 hodinou
Vydatná fazolková polévka
Fitulka před 2 hodinami
Bůčkový nářez
Stanas před 2 hodinami
Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
Denade před 3 hodinami
Kuřecí supreme se žampionovou omáčkou podle Mirka Kaliny
frimlik před 4 hodinami
Tématické fráze:
pařížské kostky,
pařížská kostka,
margot kostky,
pařížské řezy recept,
recept na pařížské kostky,
pařížské kostky recept,
recept parizske kostky,
moučníky trochu jinak,
řezy s pařížským krémem,
pařížská šlehačka z ledových kaštanů,
recepty pařížské kostky,
tyčinka margot,
pařížské kostka,
krem z varene šlehačky,
pařížské kostky-recept,
recept pařížské řezy s margot čokoládou,
pařížské kostky recepty,
rez margot s parizskym kremem,
parizske tycinky,
pařížské řezy trochu jinak
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
olej,
mléko,
prášek do pečiva,
vejce,
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
olej,
mléko,
prášek do pečiva,
vejce,
kakao,
šlehačka,
kaštany ledové,
čokoláda margot
Komentáře (18)
Andula: když je krému víc, nic se tím nezkazí. A je to lepší a chutnější