Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečená polenta s olivami

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 871 kJ /
2 598 kcal
Bílkoviny44,74 g
Tuky162,34 g
Vláknina17,07 g
Cholesterol 165 mg
Sodík 3,49 g
Sůl8,50 g
Sacharidy233,42 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vo vývare uvaríme hustú kašu, jemne osolíme. Necháme prechladnúť. Krok 2: Do vychladnutej kaše vmiešame polovicu nastrúhaného syra. Krok 3: Slaninu narežeme na malé kocky, vyškvaríme a orestujeme na nej narezanú cibuľu. Krok 4: Polovicu kaše dáme do vymasteného pekáčika, polejeme slaninou s cibuľou, posypeme narezanými olivami a zakryjeme druhou polovicou kaše. Krok 5: Posypeme zvyškom nastrúhaného syra a 25 minút zakryté pečieme v rúre. Potom odkryjeme a dopečieme do zlatista. Podávame so zeleninovým šalátom.

Zveřejněno 30. 3. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/83xr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/83xr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

moc dobře jidlo :) namíchala jsem cerne a zelene olivy

No to musí být výborné!!! Olivy milujeme, takže i na tento recept se určitě dostane ;-). Bodík ti letí, Terezko :yes:

:yes: Jen kdyby me to někdo uvařil ,,tak bych jsi dala říc k vínečku lahůdka. Ale říkám jsi, ,nežer holka:-))

Našim bez oliv, já s olivami :-D;-):-p:yes::yes:

Vypadá to moc dobře :-p:-p, ale tohle bych doma asi jedla jen já:-(:-//. I když ... od čeho mám 4 misku, že :-)):yes:;-) +

:-D:-D Ano Mirka, to je ono :-D:-D:-D Našla som v starom zošite tento recept, neviem, odkiaľ...ale bola som milo prekvapená výsledkom:yes:

Terezko - super ! Já asi dám černé olivy, pro které mám v poslední době velkou slabost:-8 a Tobě posílám +:yes::-)

Mňam,mňam vypadá to náramně jedle:-p:-pa to je ta, co jsi se jí včera večer tak přejedla:-D:-D:-D:-?:-?

Tématické fráze:
zapečená polenta, polenta recept, polenta, polenta recepty, polenta zapečená, olivy recepty, co s olivami, zapečená polenta recept, zapečená polenta recepty, recepty s polentou, polenta se sušenými rajčaty a olivami, zapecena polenta se sušenými rajčaty, polenta k cemu, canjica de fubá, polenta černé olivy, k cemu se jí polenta, zapečena palenta, výrobky z polenty, polenta kuře, poletna příprava

Suroviny:
krupice kukuřičná, vývar zeleninový, sůl, sýr nastrouhaný, cibule, slanina uzená, olivy zelené

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu