Postup přípravy
Krok 1: Zbytky šouletu zalijeme vývarem a cca 20 minut pod pokličkou dusíme. Bez pokličky cca 10 minut redukujeme a dáme vychladit.
Krok 2: Do zredukované směsi na jemno nastrouháme brambor, přidáme vejce, hrubě nastrouhanou uzenou cihlu, nasekanou petrželku, dosolíme, opepříme, promícháme a smažíme na sádle z obou stran.
Krok 3: Sypeme jemně nastrouhaným parmazánem.
Zveřejněno 31. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šouletová placka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pZPQ
Moje poznámka
Šouletová placka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pZPQ
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 6 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 5 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 6 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 8 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 9 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 11 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 12 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 12 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 12 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 12 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 13 hodinami
Tématické fráze:
šouletová polévka,
parmezan placka,
pomazánka z parmazánu,
placka cajovna
Suroviny:
vývar kuřecí,
vejce,
sůl,
pepř bílý mletý,
petrželka zelená,
sýr uzený,
brambory,
parmazán,
sádlo
Komentáře (10)