Krakonošův mazanec
Nadýchaný a vláčný mazanec by na velikonočním stole neměl chybět. Letos ho nekupujte, raději si upečte poctivý domácí podle našeho receptu. O jeho výjimečnost se postarají mandle, rozinky v rumu a citronová kůra.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 037 kJ / 3 833 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 90,44 g |
Tuky | 135,29 g |
Vláknina | 30,31 g |
Cholesterol | 911 mg |
Sodík | 193 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 548,27 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 11. 4. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krakonošův mazanec
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nZzW
Moje poznámka
Krakonošův mazanec
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nZzW
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Maminčina bažantí stehna
Přidáno před 10 minutami
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 7 hodinami
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 9 hodinami
Těstoviny s treskou a pepřem
Přidáno před 17 hodinami
Vepřová plec se špenátem
Přidáno před 22 hodinami
Makovec s hruškami
Přidáno 19. 10. 2025 10:00:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí kmínový chleba
KristulaT před 2 minutami
Babiččiny blbouny
KristulaT před 14 minutami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Renata1101 před 21 minutami
Španělské ptáčky
Jan@Novy před 46 minutami
Domácí šunka z králičího masa
Romanesku před 1 hodinou
Kuře na paprice
Kajkajak před 1 hodinou
Tažený štrúdl
Majkaa před 1 hodinou
Pomazánka ala krab (krabí tyčinky)
Nippon před 1 hodinou
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
essinKa před 2 hodinami
Pečená švestková povidla
Prakva před 2 hodinami
Tématické fráze:
bochánek který se vždy povede,
mazanec recepty,
mazanec recept,
mazanec,
velikonoční mazanec,
velikonoční mazanec recept,
recept na mazanec,
recept mazanec,
jak se peče mazanec,
dobrý mazanec,
recept na velikonoční mazanec,
mazanec který se vždy povede,
mazanec pro začátečníky,
dobrý recept na mazanec,
recepty na mazanec,
mazanec,který se vždy povede,
recept na dobrý mazanec,
jak udělat mazanec,
na kolik stupnu se pece mazanec,
hrníčková kuchařka velikonoční mazanec
Suroviny:
mouka polohrubá,
mléko,
cukr krupice,
droždí,
žloutek,
sůl,
citron,
máslo,
mandle,
rozinky v rumu,
vejce
Komentáře (62)
Jé hele, vyguglila jsem to, není to přesně ten článek, co jsem myslela, ale je to vlastně totéž:
http://www.labuznik.cz/diskuse/spravne-pouzivani-a...
No, asi se dozvíte, že každý trouba peče jinak...
Já např. peču, (na rozdíl od Markéta: ) podobně jako Vaclav Fronek: zpočátku při 225°C a jen co těsto vyběhne a začne se barvit, tak ho nadstřeším alobalem (samozřejmě lesklou stranou nahoru) snížím na 160°C a dopékám asi 30minut na špejli...
(i s tím mlíííkem bych byl vopatrnej... já dávám na 600g mouky pouze 250ml, ale másla 200g)
Dobrý večer,jen se chci zeptat na kolik stupňů pečete mazanec a jak dlouho?Děkuji
Iljušo, s tou žáhou máš pravdu (já na to netrpím), můj muž už snědl všechno, co tu měl a teď už do sebe sype "prdopeč", ale jíst to musí, protože mu to tak chutná, že to i vydrží-já se picnu
Jinak vyběhli a bylo vše vpořádku. Co bylo za chybu. ?