Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Provensálské kotlety v sýrové omáčce

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pbarva pbarva

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Porce: podle uvážení

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, osmažíme po obou stranách a vyjmeme, posypeme provensálským kořením. Krok 2: Do šťávy dáme rozpustit tavený sýr, v trošce vody dáme rozpustit masox a horké přilijeme. Krok 3: Vyjmuté kotlety vložíme do sýrové omáčky a chvilku přikryté povaříme. Krok 4: Nejlepší příloha americké brambory nebo hranolky namáčet v omáčce.

Zveřejněno 4. 3. 2010

Poznámka autora pbarva

Moje postřehy : Dělal jsem 6 kotlet a masox jsem měl rozpuštěný ve 1/4 l vody a stačilo to. Na méně porcí méně vody i masoxu. Je to sytý a výborný, prostě bašta.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/289v

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/289v

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Sun, píšu, že vhodná příloha jsou hranolky, takže ANO.

To vypadá jako dobrota. Hodily by se k tomu hranolky? Samozřejmě v troubě pečené. Když se koupí poctivé bramborové, je to chutnější příloha než klasické brambory :)

Famózní :-D Již jsem tento recept dělala 3krát a vždy s velkým úspěchem!!Dnes se vrací z dovolené větší část příbuzenstva a přijdou rovnou na oběd. Hned jsem si vzpomněla na tento recept a myslím, že je opravdu potěším :-)) skvěle!

Krásny recept:-Knejak mi unikol,ale ukladám a čo najskôr vyskúšam;-)

Dnes jsme to měli k obědu, rodina chválila.Určitě se k receptu budeme vracet.Děkujeme:yes::yes:.

Bylo to výborné..dělala jsem to s jasmínovou rýží. Můžu jen doporučit.:-K

e.sebkova1 25. 4. 2010 15:36
Moc chválím - dnes k obědu a vynikajíc,moc děkuji.:yes: :-*

Dnes bylo k obědu a bylo to:-p, jasně, že jsem si musela nechat radit:-O, protože se mě ztratil recept:-O, ale s pomocí vás všech jsem to vyřešila:-D, bylo to u nás jak s rýží i bramborem-byla volba:-D-posílám chválu vzduchem:-D a bodíka připisuji:yes:

Nám taky kotlety moc chutnaly, dělávám je takhle dost často, jsou dobré:yes: Přikládám pár fotek a posílám bodák.:yes: +

Mirco děkuju za fotečky, jsou skvělé a jsem rád že chutnalo.:yes:

Pbarva:-),tak jsem si udělala dle tvého receptu kotletky a byly moc dobré:-p.Jen Vintíř jsem vyměnila za Primátor - u nás jsem ho nesehnala:-(.Jako přílohu jsem zvolila gnocchi a moc jsme pochutnali:-p.Posílám boďku č.5 a pár fotek - pokud je nebudeš chtít,tak smažu;-).

To může být skvělé s tím sýrem:-p a provensálským kořením, mňam:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
omáčky recepty, provensalska omacka, vepřové v syrove omacce, recepty z kotlety, kotleta recept, vepřové maso v sýrové omáčce, kotleta recepty, recepty na kotletu, kotlety, kotlety recept, provensálské kotlety, provensálská kotleta, vepřová kotleta v sýrové omáčce, vepřové kostky v sýrové omáčce, recept na kotletu, omacka z kotlety, provensálský kotlet, omáčka z kotlet, omáčka s provensalským kořením, recepty omáčky

Suroviny:
kotleta vepřová, sůl, pepř, olej, sýr tavený, masox, koření provensálské

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu