Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 36 287 kJ / 8 673 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 133,52 g |
Tuky | 454,24 g |
Vláknina | 24,50 g |
Cholesterol | 1,78 g |
Sodík | 1,19 g |
Sůl | 3,30 g |
Sacharidy | 1 000,41 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 12. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mramorový dort s čokoládovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NOgD
Moje poznámka
Mramorový dort s čokoládovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NOgD
Nejnovější recepty
Řezy s motýlkem
Přidáno před 7 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokošlehačkou
Přidáno před 11 hodinami
Brynzová pěna
Přidáno 4. 5. 2025 19:25
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno 4. 5. 2025 15:01
Hermelín zapečený v zelenině
Přidáno 4. 5. 2025 05:13
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno 4. 5. 2025 05:04
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
"Mac and cheese" po česku
Rici_CZG před 1 hodinou
Sýrovo-slaninový quiche
Miiichiii21 před 4 hodinami
Babiččina třená bábovka
Miiichiii21 před 4 hodinami
Šunková pomazánka na housku, chlebíčky i jednohubky
GabKe před 5 hodinami
Prošívaná deka
sikulka131 před 5 hodinami
Tomatová polévka s těstovinami
jamara před 6 hodinami
Kaiserky s mákem
magdalenka před 6 hodinami
Bramborový gulášek
Martina Fliegerova před 7 hodinami
Pečený bůček
BublinaF před 7 hodinami
Banánové muffiny s ořechy a čokoládou
MartinaR před 7 hodinami
Tématické fráze:
mramorový dort,
mramorový korpus na dort,
kapaný dort,
dort s čokoládovým krémem,
mramorový dortový korpus,
mramorový dort recept,
čokoládový dort s čokoládovým krémem,
cokoladovy krem do dortu,
mramorové těsto,
mramorové těsto na dort,
mramorový marcipán,
čokoládový krém na dort,
vánoční piškotový dort jiřiny bohdalové,
jak dlouho pect dort,
dorty s čokoládovým zdobením,
dort muf,
jak dlouho dopredu pect dort,
recept na mramorový dort,
dort mramorový,
dort jiřiny bohdalové
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
olej,
voda,
kakao,
pudink čokoládový,
mléko,
čokoláda hořká,
máslo,
cukr moučkový,
cukr moučkový,
mléko sušené polotučné,
olej,
med,
tresť mandlová sladká,
voda
Komentáře (52)
Problémům s krémem se elegantně vyhnete, pokud zvolíte opačný postup: ušleháte máslo a do něj budete postupně zašlehávat pudink (nebo z mouky a mléka uvařenou kaši (M.J. Sandtnerová to vyřešila už takřka před stoletím...
Moc moc dekuji za recept a pridavam fotecky.
ale krém je fantázie !!!doporučuji !!
Recept proběhl v pořadu Jiřiny Bohdalové a pekl to tam tuším Petr Martinák.
Snad se podaří, určitě se nezapomenu podělit o svůj zážitek.
Mimo jiné, jak si směs vytvořím, poté jen vyválím a potahuji?
Mimo jiné v jak velké formě (průměr) jste dort dělaly?
Jinak dort vypadá naprosto úžasné, posílám bod.
Potahovací hmotu jsem použila jinou (bez sušeného mléka) a příště to víc vyválim, aby ta sladká vrstva byla tenčí. Ozdobila jsem to stylově pro rodinu, když jsme Hrášci :)
Krém měl také úspěch...použila jsem puding s příchutí hořké čokolády, to u nás frčí.
Přidávám bod, recept je úžasný!
Každopádně i jako kopeček byl dobrý, ale použila jsem jinou potahovací hmotu :)
Jsem zvědavá jak dnes bude chutnat
14.5 jsem dělala znovu švagrové a je taky výborný, přidávám foto
Děkuji a dávám bodík
(potah dortu měl být původně mramorovaný, ale měla jsem připraveno málo hmoty a při přidání se červená jaksi zamíchala všude