Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 901 kJ / 2 367 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 86,10 g |
| Tuky | 189,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 3,00 g |
| Sodík | 370 mg |
| Sůl | 0,90 g |
| Sacharidy | 25,15 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 23. 2. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mušle Sv. Jakuba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxgR
Moje poznámka
Mušle Sv. Jakuba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxgR
Nejnovější recepty
Domácí nudle s krůtím masem a paprikami
Přidáno před 2 hodinami
Rohlíky na vlašák
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové karbanátky s kari
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové kung-pao
Přidáno před 19 hodinami
Tvarohový chlebíček se švestkami
Přidáno před 20 hodinami
Rizoto s vepřovým masem - rychlovka
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Palačinky ze zakysané smetany
janka77 před 33 minutami
Květák z horkovzdušné fritézy
Denade před 55 minutami
Sýrové placičky s pórkem a brokolicí
Maiya27 před 1 hodinou
Špagety s mletým vepřovým masem
jubull před 1 hodinou
Placičky z pekingského zelí
Wanilor před 1 hodinou
Hrníčkový perník
brtna před 1 hodinou
Obrácený jablečný koláč - Tarte Tatin
Zlatka75 před 2 hodinami
Vepřová krkovice s bylinkami
Hedvika04 před 2 hodinami
Bavorské vdolečky
Dieta před 3 hodinami
Tématické fráze:
musle sv.jakuba,
musle recept,
mušle sv.jakuba recept,
musle,
recept mušle,
recepty z mušlí,
slavnostní předkrmy,
recept na mušle,
mušle sv.jakuba recepty,
kde koupit mušle,
recepty na mušle,
jak uvařit mušle,
vaření mušlí,
recept musle sv.jakuba,
jak vařit mušle,
slavnostní předkrm,
varene musle,
mušle recepty,
mušle a lastury,
recepty mušle sv.jakuba
Suroviny:
játra kuřecí,
olej olivový,
omáčka worcesterová,
omáčka sojová,
koření,
koření kari,
koření grilovací,
paprika sušená sladká,
chilli,
máslo,
pasta sardelová,
kůra citronová,
víno bílé,
strouhanka,
strouhanka
Komentáře (25)
Zdravím Helena
Mušle Sv. Jakuba je zvířátko - mlž, který žije v moři. Má lasturu a uvnitř žije vlatní živočich. V kuchyni se dají použít různé jeho části. Nevím, proč by jedna část mohla používat jeho biologický návev a druhá ne. Pokud si jídlo s tímto názvem objednáš v nějaké lepší restauraci, tak samozřejmně dostaneš to maso uvnitř. Nevím jestli bude opečené na pánvi - tak to dělal Gordon Ramsay v pekelné kuchyni, ale má i spoustu jiných úprav. V tomto receptu byla původně také jiná masová náplň (mořská) - viz. poznámka u receptu.
Pod tímto názvem je recept u nás v rodině min. 80 let, tak ho měnit nebudu.
Vezmeš mušli (skutečnou lasturu z moře vytaženou) a příborovým nožem (viz. foto) do ní nandáš a uhladíš masovou náplň a na ni stejným způsobem vinnou nádivku. Obtiskneš to do strouhanky, naskládáš na plech a strčíš do trouby. Já myslím, že je to opravdu jednoduché