Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 682 kJ / 1 836 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 59,90 g |
| Tuky | 10,40 g |
| Vláknina | 17,40 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6,42 g |
| Sůl | 16,00 g |
| Sacharidy | 367,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse smícháme mouku, sůl a droždí, postupně přidáváme vodu a zpracujeme do hladkého těsta.
Krok 2: Na teplém místě necháme vykynout 40 min., poté vyválíme na cca 3 cm silnou placku, 4 x přehneme (napůl zleva doprava a shora dolů) a dáme znovu na 30 min. kynout.
Krok 3: Po druhém vykynutí rozdělíme na 4 bochánky a na pomoučněné utěrce vyválíme, vymačkáme a vyválíme rukama 4 bagety.
Krok 4: Umístíme na plech na pečicí papír, nožem nakrojíme 3-4 vrchní zářezy, necháme pod utěrkou ještě cca 10 min. kynout a pečeme cca 20 min. v troubě vyhřáté na 240°C.
Krok 5: Po upečení necháme na mřížce vychladnout.
Zveřejněno 6. 6. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Francouzské bagety ze čtyř surovin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6jmQ
Moje poznámka
Francouzské bagety ze čtyř surovin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6jmQ
Nejnovější recepty
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 1 hodinou
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 16 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 17 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 20 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 20 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koňakové řezy
janatka před 46 minutami
Polévka s drožďovými noky
Vrbaska před 1 hodinou
Medovníkové koule
evik_svistik před 1 hodinou
Kokosky
veveruska73 před 9 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 10 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 12 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 12 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 13 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 13 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 13 hodinami
Tématické fráze:
bageta ze suseneho drozdi,
bagety ze suseneho drozdi,
francouzská bageta ze sušeného droždí,
bagety bez droždí,
francouzské droždí,
francouzská bageta,
bageta s droždí,
bageta bez droždí,
francouzské bulky,
bageta ze sušeného droždí recept,
bagetky bez droždí,
francouzské bagety,
bagety se sušeného drozdi,
bageta ze ze sušeného droždí,
francouzské bagety recept,
francouzské bagety ze sušeného droždí,
francouzská bageta recept,
recept francouzska bageta že sušeného drozdi,
francouzske bagety susene drozdi,
bageta recept susene drozdi
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
droždí sušené,
voda
Komentáře (12)
netušila jsem, že se odvozuje od té dlouhé doby kynutí, spíš jsem připisovala tvaru a vzhledu...název jsem použila ze zdroje, ale pokud je potřeba, změním ho...
Proč jsou francouzské? Ty s tímhle názvem mívají v těstě minimum droždí a kynou třeba celý půlden nebo přes noc.