Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 682 kJ / 1 836 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,90 g |
Tuky | 10,40 g |
Vláknina | 17,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,42 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 367,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse smícháme mouku, sůl a droždí, postupně přidáváme vodu a zpracujeme do hladkého těsta.
Krok 2: Na teplém místě necháme vykynout 40 min., poté vyválíme na cca 3 cm silnou placku, 4 x přehneme (napůl zleva doprava a shora dolů) a dáme znovu na 30 min. kynout.
Krok 3: Po druhém vykynutí rozdělíme na 4 bochánky a na pomoučněné utěrce vyválíme, vymačkáme a vyválíme rukama 4 bagety.
Krok 4: Umístíme na plech na pečicí papír, nožem nakrojíme 3-4 vrchní zářezy, necháme pod utěrkou ještě cca 10 min. kynout a pečeme cca 20 min. v troubě vyhřáté na 240°C.
Krok 5: Po upečení necháme na mřížce vychladnout.
Zveřejněno 6. 6. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Francouzské bagety ze čtyř surovin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6jmQ
Moje poznámka
Francouzské bagety ze čtyř surovin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6jmQ
Nejnovější recepty
Brynzová pěna
Přidáno před 1 hodinou
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno před 5 hodinami
Hermelín zapečený v zelenině
Přidáno před 15 hodinami
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 15 hodinami
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno před 16 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Velikonoční nádivka z letáku Albert
radekfiala před 1 hodinou
Sýrová pomazánka na topinky à la tatarák
Didi07 před 2 hodinami
Buchta z jogurtu
husarikovalenka před 4 hodinami
Těstovinový salát s tuňákem a vejcem
Lucie1001 před 4 hodinami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Verunka 81 před 4 hodinami
Salát Coleslaw
bublinka.1 před 5 hodinami
Kuřecí plátky v bylinkové omáčce
RomanaMonika před 5 hodinami
Bublanina II
Frana74 před 6 hodinami
Řezy se zakyskou
Koffi před 8 hodinami
Bábovka...
Marcela0123 před 8 hodinami
Tématické fráze:
bageta ze suseneho drozdi,
bagety ze suseneho drozdi,
francouzská bageta ze sušeného droždí,
bagety bez droždí,
francouzské droždí,
francouzská bageta,
bageta s droždí,
bageta bez droždí,
francouzské bulky,
bageta ze sušeného droždí recept,
bagetky bez droždí,
francouzské bagety,
bagety se sušeného drozdi,
bageta ze ze sušeného droždí,
francouzské bagety recept,
francouzské bagety ze sušeného droždí,
francouzská bageta recept,
recept francouzska bageta že sušeného drozdi,
francouzske bagety susene drozdi,
bageta recept susene drozdi
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
droždí sušené,
voda
Komentáře (10)
netušila jsem, že se odvozuje od té dlouhé doby kynutí, spíš jsem připisovala tvaru a vzhledu...název jsem použila ze zdroje, ale pokud je potřeba, změním ho...
Proč jsou francouzské? Ty s tímhle názvem mívají v těstě minimum droždí a kynou třeba celý půlden nebo přes noc.