

Rizoto s masem z kachních krků+polévka
Suroviny 2-3 porce
- Plato kachních krků nebo krůtích krků nebo husích krků(NE KUŘECÍCH)
- hrnek rýže
- 1 Masox
- kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer)
- 1 stroužek česneku
- malá cibulka (kdo chce zavářka)
- sůl
- pepř
- trochu tuku
Postup přípravy receptu
Omyté "Kachní krky" dáme vařit do papiňáku s vodou 3x více než je rýže. Přidáme Masox. A vaříme od počátku vaření cca 20 min. (důležité, aby maso při obírání z obratlů šlo dobře dolu).
Po dobu vaření si připravíme /nakrájíme, nastrouháme/ kořenovou zeleninu, nakrájíme cibuli a česnek.
Nasypeme si rýži do kastrolu, kde ji budeme vařit.(kdo má rád sypkou, přidá lžíci sádla nebo oleje).
Když je dovařeno, vyndá krky na prkénko.
Při sypké rýži zahřeje rýži, aby se promastila. My nedáváme sádlo, máme rádi asijskou, jako na jídlo s hůlkama, trochu aby se lepila.
Odměříme 2x tolik vývaru co bylo rýže + 1/2 hrnku a nalijeme na rýži, zamícháme a vaříme tradičně.
Do zbylého vývaru dáme vařit připravenou zeleninu, opepříme.
Ještě teplé krky obereme !! (studené jdou špatně) a posléze obrano maso vmícháme do rýže. Vypneme topení a překryjeme utěrkou, aby rýže došla.
Polévku dochutíme a můžeme zavařit např. játr. zavářkou, nudličkama, kapáním a nebo nechat čistou a jíst s krutóny. Je li méně vývaru, můžeme doplnit dle potřeby vroucí vodou. Rizoto můžeme podávat se saláty z rajčat, okurky, zel. salátu, houbičkami. Někdo to rád sype sýrem.
Poznámka od kuchařky
Kuřecí krky nejsou vhodné. Jsou moc drobné a je s nimi nepředstavitelná piplačka. Nejchutnější jsou kachní, pak husí a pak krůtí.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rizoto s masem z kachních krků+polévka
-
Vašíku já dělávám z krůtích krků-v papiňáku vařím 45 minut,obrané nakrájené maso orestuju na cibulce,přidám v papiňáku uvařenou rýži(za 5 minut hotová)přimíchám zelenou nať z cibulky pokud mám a ještě pro očko i lepší chuť vmíchám zeleninu.Dnes byl príma oběd
bodík posílám a foto přidávám
Měj se hezky
-
Děvčata se zeleninou máte pravdu. Já jí v ryzetu taky rád, ale u nás ji nikdo moc nechce, tak ustoupím. CO NADĚLÁŠ. Hi HI.
-
Já dělám taky, posypané postrouhanýn parmezánem a zakápnuté oliv. olejem nemá chybu
-
Taky bych přidala nějakou zeleninu, aspoň hrášek
-
Také dělávám podobně, výhodou je chutné rizoto i polévka.Stejně jako žížalka přidávám 10-15 minut před dokončením mraženou zeleninu (hrášek, mrkev, kukuřice).
-
Dělám s krůtími krky, kachní, natož husí se špatně shánějí. Ale dávám do rizota ještě zeleninu