Rizoto s masem z kachních krků+polévka

Vaclav Fronek Kuchař: Vaclav Fronek

Doba přípravy: cca 45 min 2-3 porce Drůbeží maso 6 názorů

Suroviny

Plato kachních krků nebo krůtích krků nebo husích krků(NE KUŘECÍCH)
hrnek rýže
1 Masox
kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer)
1 stroužek česneku
malá cibulka (kdo chce zavářka)
sůl
pepř
trochu tuku
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Omyté "Kachní krky" dáme vařit do papiňáku s vodou 3x více než je rýže. Přidáme Masox. A vaříme od počátku vaření cca 20 min. (důležité, aby maso při obírání z obratlů šlo dobře dolu).

  2. Po dobu vaření si připravíme /nakrájíme, nastrouháme/ kořenovou zeleninu, nakrájíme cibuli a česnek.

  3. Nasypeme si rýži do kastrolu, kde ji budeme vařit.(kdo má rád sypkou, přidá lžíci sádla nebo oleje).

  4. Když je dovařeno, vyndá krky na prkénko.

  5. Při sypké rýži zahřeje rýži, aby se promastila. My nedáváme sádlo, máme rádi asijskou, jako na jídlo s hůlkama, trochu aby se lepila.

  6. Odměříme 2x tolik vývaru co bylo rýže + 1/2 hrnku a nalijeme na rýži, zamícháme a vaříme tradičně.

  7. Do zbylého vývaru dáme vařit připravenou zeleninu, opepříme.

  8. Ještě teplé krky obereme !! (studené jdou špatně) a posléze obrano maso vmícháme do rýže. Vypneme topení a překryjeme utěrkou, aby rýže došla.

  9. Polévku dochutíme a můžeme zavařit např. játr. zavářkou, nudličkama, kapáním a nebo nechat čistou a jíst s krutóny. Je li méně vývaru, můžeme doplnit dle potřeby vroucí vodou. Rizoto můžeme podávat se saláty z rajčat, okurky, zel. salátu, houbičkami. Někdo to rád sype sýrem.

Poznámka

Kuřecí krky nejsou vhodné. Jsou moc drobné a je s nimi nepředstavitelná piplačka. Nejchutnější jsou kachní, pak husí a pak krůtí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rizoto s masem z kachních krků+polévka

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Vašíku já dělávám z krůtích krků-v papiňáku vařím 45 minut,obrané nakrájené maso orestuju na cibulce,přidám v papiňáku uvařenou rýži(za 5 minut hotová)přimíchám zelenou nať z cibulky pokud mám a ještě pro očko i lepší chuť vmíchám zeleninu.Dnes byl príma oběd:-pbodík posílám a foto přidávám:-*Měj se hezky:-K

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek(autor receptu)

    Děvčata se zeleninou máte pravdu. Já jí v ryzetu taky rád, ale u nás ji nikdo moc nechce, tak ustoupím. CO NADĚLÁŠ. Hi HI.

    Odpovědět

  • Vinstr Vinstr

    Já dělám taky, posypané postrouhanýn parmezánem a zakápnuté oliv. olejem nemá chybu:-*

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Taky bych přidala nějakou zeleninu, aspoň hrášek;-)

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Také dělávám podobně, výhodou je chutné rizoto i polévka.Stejně jako žížalka přidávám 10-15 minut před dokončením mraženou zeleninu (hrášek, mrkev, kukuřice).

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Dělám s krůtími krky, kachní, natož husí se špatně shánějí. Ale dávám do rizota ještě zeleninu ;-):-p

    Odpovědět

Tématické fráze: kachni krky recept ryzeto polévka z kachních krků polévka z husích krků rizoto z krůtích krků kachní krky jak dlouho varit husi krk husí rizoto kachní rizoto recept husí krky recept recept na kachní krky recepty ryzeto kachní rizoto polévka z husího krku recept na husí krky ryzeto s masem polévka z husího krku recept recept husi rizoto rizoto z kachního masa kachní krk

Zapomněl/a jsem heslo