Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cibulová omáčka s karamelem

Hodnocení receptu je 4,7 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Akrim

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 205 kJ /
527 kcal
Bílkoviny4,44 g
Tuky21,24 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 64 mg
Sodík 12 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy77,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nakrájenou cibuli osmažit na tuku do světle zlaté barvy, zasypat cukrem a za stálého míchání nechat zkaramelizovat (pozor - nepřipálit), zasypat moukou, jen mírně osmahnout a zalít mlékem. Osolit, opepřit, provařit. Krok 2: Vmíchat zakysanou smetanu a už nevařit. Ochutit citronovou šťávou. K tomu knedlík (brambor) a maso jakékoliv.

Zveřejněno 4. 5. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/28YP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/28YP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Přidávám foto a plusík. Moc dobrá. Dala jsem méně cukru a příště bych dala ještě méně. Nepřidávala jsem mléko, ale jen vývar a zakysanou smetanu. ;-) Měli jsme k tomu plátek vepřové kýty.:-p

zkusím zítra :-)):yes:

Jémináčku! To jooooooo:yes: cibulovku můžem a tuhle o víkendu zkusím. Máš bod.

Karamel někdy přidávám do svíčkové i rajské, takže tohle bude taky :-p:-p:yes::yes:

Odo mňa 3.:yes:Vyzerá to naozaj výborne:-Ovyskúšam

Akrim, vypadá to dobře a bude to jistě dobrý, líbí se mi i flák uzeného a knedlíky máš taky pěkný a nadýchaný. Ode mne 2.bod:yes:

Ta chuť karamelové omáčky by mě moooc zajímala:yes::-p

Tématické fráze:
cibulová omáčka, karamelova cibule, cibulová omáčka recept, cibulová krusta, recepty cibulová omáčka, karamelová cibulová omáčka, mléko s karamelem, cibulova omacka videorecept, cibulova šťava, cibulova omacka na mleku, cibulová omáčka s cukrem, recept na cibulovou omacku, omáčka z cibule, cibule omáčka, cibulová omáčka karamelová, videorecept karamelovou na cibuli, cibulova omacka s mlékem, cibulokaramelová omáčka, cibule karamelova recepty, cibulová omáčka recept cukr smetana

Suroviny:
cibule, smetana zakysaná, cukr, mouka hladká, voda, máslo, sůl, pepř, šťáva citronová

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu