Kynuté knedlíky
Kynutý houskový knedlík je klasickým pokladem české kuchyně, který dokáže spojit tradici s jedinečnou chutí a nadýchanou konzistencí. Hodí se k omáčkám, pečeným masům nebo jen tak opečený s vejci.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 278 kJ / 1 979 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 70,33 g |
| Tuky | 16,52 g |
| Vláknina | 16,68 g |
| Cholesterol | 274 mg |
| Sodík | 214 mg |
| Sůl | 0,46 g |
| Sacharidy | 378,79 g |
Postup přípravy
Krok 1: Droždí rozmícháme ve vlažném mléce, k nim rozklepneme vejce a vlijeme to vše do mouky smíchané se solí. Zaděláme těsto, mléka dáme podle potřeby. Nakonec do něj zapracujeme na kostičky nakrájenou housku. Mísu překryjeme utěrkou a těsto necháme vykynout.
Krok 2: Vykynuté těsto dáme na vál, rozdělíme na poloviny, z každé poloviny uděláme bochánek, který pak rozválíme do šišky. Přikryjeme utěrkou a ještě necháme opět kynout.
Krok 3: Pak připravíme největší kastrol jaký máme, přes něj napneme čistou větší utěrku a uvážeme k uchům. Do kastrolu nalijeme vodu a uvedeme do varu. Přitom kastrol přiklopíme druhým kastrolem.
Krok 4: Pak na horkou utěrku položíme šišky knedlíků a vaříme 30-35 minut.
Pak zkoušíme špejlí, zda jsou uvnitř uvařené. Krok 5: Uvařené knedlíky vyjmeme a silnou nití nakrájíme na plátky.
Pak zkoušíme špejlí, zda jsou uvnitř uvařené. Krok 5: Uvařené knedlíky vyjmeme a silnou nití nakrájíme na plátky.
Zveřejněno 20. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynuté knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OXR
Moje poznámka
Kynuté knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OXR
Nejnovější recepty
Šťavnatí švábi
Přidáno před 6 hodinami
Těstoviny zapečené s brokolicí a šunkou
Přidáno před 8 hodinami
Kapustová polévka s houbami
Přidáno před 11 hodinami
Pomazánka z pečeného česneku a špetky parmazánu
Přidáno před 14 hodinami
Boloňská čočková omáčka
Přidáno před 14 hodinami
Domácí qurrito z HF
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Škvarkový koláč (placky)
Merylas před 1 hodinou
Indický Naan chléb
Vinka před 1 hodinou
Krupicová kaše
Roobass před 4 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Nanina před 4 hodinami
Pikantní zeleninovo-těstovinový salát
Jan Nemec před 4 hodinami
Kuře na kari s jablky
hajibuni před 4 hodinami
Výborný makovec
Jan Nemec před 4 hodinami
Holandský sekaný vepřový řízek
Jan Nemec před 4 hodinami
Kuře na kari s ananasem
Jirka1986 před 5 hodinami
MEXICKÁ POLÉVKA
Kajkajak před 5 hodinami
Tématické fráze:
kynute knedliky,
kynutý knedlík,
kynutý knedlík recept,
kynutý knedlík recept výborný,
knedlik kynuty,
kynutý knedlík bez housky,
kynuté knedlíky bez housky,
kynutý knedlíky bez housky,
recept na kynuté knedlíky,
kynuté knedlíky recept,
výborné kynuté knedlíky,
knedlíky kynuté,
kynute knedlik,
kynutéknedlíky,
recept na kynutý knedlík,
kynutý knedlíky,
kynute knedliky bez housek,
kynuté šišky,
kinute knedliky,
kynuti knedlik
Suroviny:
mouka polohrubá,
vejce,
droždí čerstvé,
mléko,
houska,
sůl
Komentáře (18)
Ať dělám,jak dělám knedlík mi příjde suchý.Nemám něco ubrat nebo přidat?Mléko dávám 250 ml.
Dík
Pokud tam dám rohlík/housku tak klidně i 300 ml