Pirohy s mletým masem
Pirohy patří do kuchyně střední a východní Evropy. Že jste je ještě nezkoušeli? Tyhle plněné knedlíky jsou rychle hotové, snadno se připravují a náplň je zcela ve vaší režii. Dáte si je sladké nebo slané?
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 785 kJ / 2 578 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 85,51 g |
| Tuky | 134,98 g |
| Vláknina | 21,30 g |
| Cholesterol | 609 mg |
| Sodík | 306 mg |
| Sůl | 0,96 g |
| Sacharidy | 246,34 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smícháme mouku, prášek do pečiva, máslo, sůl, smetanu a rychle uhněteme těsto.
Krok 2: Zabalíme jej do fólie a necháme v lednici odležet cca 45 minut.
Krok 3: Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme na kostky, očistíme žampiony a nasekáme je nadrobno.
Krok 4: Mleté maso ochutíme solí, pepřem a mletou paprikou. Smícháme s žampiony a cibulí.
Krok 5: V pánvi rozehřejeme olej, přidáme směs s masem a opékáme, dokud se nezačnou tvořit hrudky.
Krok 6: Vychladlé těsto prohněteme, vyválíme na tenkou placku a vypichovací kulatou formičkou o průměru cca 10 cm vykrajujeme kolečka.
Krok 7: Troubu předehřejeme na 180 °C.
Krok 8: Na každé kolečko položíme jednu lžíci masové směsi, okraje potřeme žloutkem, přeložíme a stiskneme k sobě.
Krok 9: Plech vyložíme papírem na pečení a pirohy na něj naskládáme. Potřeme žloutkem.
Krok 10: Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 25 minut do zlatohnědé barvy.
Zveřejněno 30. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pirohy s mletým masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pz74
Moje poznámka
Pirohy s mletým masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pz74
Nejnovější recepty
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 15 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 22 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 23 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno 6. 12. 2025 16:10:24
Pomazánky na jednohubky
Přidáno 6. 12. 2025 16:00:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejjednodušší kokosky
aninah před 36 minutami
Indické placky naan z pánve (bez droždí)
Dede. před 1 hodinou
Linecké cukroví
Karolinkaaa před 1 hodinou
Jablečné řezy s pudinkem
Antusa před 2 hodinami
Kuřecí řízek v sýrovém těstíčku
Sahula před 2 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
konadra před 2 hodinami
Kuře s bílou paprikou v medově hořčičné šťávě
LucikG před 3 hodinami
Špagety aglio e olio
DavikEvik před 3 hodinami
Pečené maso
Anytram před 4 hodinami
Expresní svíčková na smetaně
DenisaS. před 4 hodinami
Tématické fráze:
pirohy s masem,
masove pirohy,
pirohy s masem recept,
pirozky s masem,
ruské pirohy,
pirožky s mletým masem,
těsto na pirohy,
recept na pirohy s masem,
masové pirohy recept,
prave ruske pirohy,
ruské pirožky,
recept na ruské pirožky,
pirohy,
pecene pirohy,
masové pirožky,
pirohy recept,
polské pirohy,
ruské masové pirohy,
pirohy z listoveho testa,
recept na masové pirohy
Suroviny:
maso mleté,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
žampióny,
máslo,
cibule,
smetana na vaření,
žloutek,
pepř mletý,
sůl,
paprika sušená sladká
Komentáře (22)
Z druhé půlky těsta pak dělávám slaný závin plněný zelím a mrkví, lze i variace z mletého masa. Recept je zde
Určitě vyzkouším a dám vědět, a moc děkuji
400 g hl. mouky | 1 hera | 150 ml bílého jogurtu
Postup přípravy receptu Universální jogurtové těsto:
Z hladké mouky, hery a bílého jogurtu zpracujeme těsto, které necháme asi hodinu odležet.
Těsto lze použít na pizzu, slaný koláč nebo na jablečný závin.
Listové kupuji.Na kynuté přidávám odkaz.
Až upečete,tak se pochlubte, držím
Já jen reaguji na předpis, opravdu si legraci nedělám.
tak je mi líto, jestli to tak vypadá. Nejsem v pečení úplně zběhlá a tak nevím co se stane když dám do těsta 12% smetanu místo 30%, možná nic, ale proč riskovat nezdar?
Každopádně uvítám Váš recept na těsto na pirožky
Ale myslím, že si děláte legraci.
děkuji za radu, ale ještě by mne zajímalo, co se skrývá pod pojmem kelímek smetany, kelímek 200 nebo 250ml?? 12% smetana na vaření nebo vysokoprocentní ke šlehání, nechci rýpat, ale nemám s tímto zkušenost.
Náplně - mleté maso,houbová,z hlávkového zelí,z jater, rybí atd. Je jich mnoho a to jsou jen ty slané k polévkám. Pak jsou ty sladké nebo svatební. Ale to vše najdete v Ruské kuchyni, tady se to nedá vypisovat.
Ruská kuchyně je úžasná,třeba bliny s kaviárem a samozřejmě vodka, to je k po.... Nedá se to popsat
Ještě bych potřebovala vědět na kolik stupňů mám péct, pirohy jsem zkoušela již několikrát a bohužel se většinou zadařily "kameňáky"