Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Třený ovocný koláč

Čas koláčů plných ovoce je zde. Tento skvělý koláč se nerozdrobí a je velice snadný na přípravu. S chutí se pusťte do jeho přípravy, báječná chuť tohoto koláče se perfektně snoubí se šálkem dobré kávy.

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janaka janaka

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 35 min

50 min (15 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 941 kJ /
4 527 kcal
Bílkoviny83,02 g
Tuky159,42 g
Vláknina12,90 g
Cholesterol 1,43 g
Sodík 579 mg
Sůl1,93 g
Sacharidy683,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Krok 2: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Krok 3: Žloutky utřeme s cukrem a povoleným máslem do pěny, přidáme prosátou mouku promíchanou kypřicím práškem a mléko dle potřeby, nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Těsto by mělo být ne moc tekuté, aby ovoce nepropadávalo. Krok 4: Z polohrubé mouky, cukru a másla mnutím prsty vytvoříme drobenku. Krok 5: Vylijeme na plech (nebo pekáč), poklademe ovocem, kyselejší trochu pocukrujeme a posypeme drobenkou. Krok 6: Pečeme ve středně vyhřáté troubě na 180°C. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do moučníku a po vytažení musí být suchá.

TIP: Jak na třené těsto - jednoduchý návod

Zveřejněno 19. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Třený ovocný koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qjP3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Třený ovocný koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qjP3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

právě jsem ho dala do trouby.Místo mléka jsem dala smetanu,tak jsem zvědavá.

koláč luxusní, nedrobil se vůbec, vláčný,ale jak píše paní , těsto nesmí být moc řídké, spíš tuhží, proto se to těsto někomu drolilo ;-) :-D

Koláč měl úspěch:-8

Taky jsem ho právě dodělala je moc dobrý:-K. Jen malá drobnost: v těstě je napsán cukr krupice, z cukru moučky je daleko lepší a možná i to je důvod drobení těsta;-). jinak mnamka:yes::yes::yes:

Pajinkaa 5. 6. 2010 21:31
Prave jsem ho dodelala a musim ric ze je super, jen se mi trochu drobi testo a nevim cim to je, ale chutove nema chybu :yes:

Mńam, ten vypadá skvěle:-p Meruňky bych nějaké měla, že by?;-):-D:yes::yes:

Tématické fráze:
třeny kolač s ovocem, ovocný koláč, třený koláč s ovocem a drobenkou, třený koláč s rebarborou, třené těsto na koláč, třené kolače s ovocem, třená buchta s ovocem, třeny rebarborovy kolač, třený jahodový koláč, třený rybízový koláč, treny kolac s jahodami, třený koláč s drobenkou, ovocný koláč se sněhem, trena buchta s rebarborou, jahodový koláč, třené těsto, třený koláč s posypkou, koláč z třeného těsta, jahodový koláč se sněhem, rybízový třený koláč se sněhem

Suroviny:
vejce, cukr krupice, máslo, mouka polohrubá, prášek do pečiva, mléko, švestky, mouka polohrubá, cukr, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu