Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Česnekové trojhránky s postupem

Přijde vám návštěva a vy přemýšlíte, co udělat jen tak k vínu? Vrstvy nadýchaného těsta proložené pořádnou dávkou česneku se od sebe krásně odlupují a dělají z těchto trojhránků ideální pohoštění.

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby kynutí

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

5. 2. 2010 19:42

Suroviny pro 6 kusů

6 kusů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie23 612 kJ / 5 643 kcal
Bílkoviny110,27 g
Tuky280,46 g
Vláknina44,12 g
Cholesterol 555 mg
Sodík 6,55 g
Sůl16,25 g
Sacharidy652,13 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Toto těsto je s přidáním brambor hezky vláčné a dobré, pěkně se s ním pracuje. Po upečení odlamujeme jednotlivé dílky, nalijeme si dobré vínko nebo pivečko, pustíme si hezkou písničku, např. Sám s nohami na stole a užíváme si hezký víkend. Přeji dobré pochutnání.

P.S. Jsem si vědoma, že tento recept tady v jednom provedení už je, ale přidala jsem osvědčené těsto a fotopostup pro začínající kuchařky. Střih nůžkami se mi osvědčil mnohem více než krájení nožem, protože nakynuté těsto se prostřihnutím shora nepomačká.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

yanull yanull

6. 2. 2010 01:29

Jani R. Na tom "střihu" není nic složitého. Jak máš ten závin, tak shora, kde bys to chtěla naříznout nožem, vezmeš nůžky, držíš je kolmo, a cvakneš. Ne ze strany, ale shora. Jen to neprostříhneš až k plechu, ale kousíček nad ním, aby se to od sebe neoddělilo. A ty zástřihy děláš šikmo. Je to fakt jednoduché, to, co bys dělala nožem, děláš nůžkama. Ono se to těžko popisuje, ale nic na tom není. Já jsem to kdysi roztříhala na jednotlivé díly a pekla je kousek od sebe, ale ony se všelijak při tom pečení ty kousky na plechu kroutily a takhle to pěkně drží pohromadě a sýr z toho nevytéká, takže pohoda. A fakt těsto vláčné a česnek s tím máslem, to je mana nebeská :-p;-)Vyzkoušej, nebudeš litovat :-):-K

drahulin drahulin

6. 2. 2010 00:11

Vypadají úžasně.:-p:-pPosílám bod.:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

5. 2. 2010 23:40

Jani, to je krásné a určitě chuťově super:-p. Jen já jsem fakt natvrdlá a to stříhání je pro mne španělská vesnice:-( Tobě však za tu dobrotu, která voní až v Orlové, posílám rozhodně plus. Něco, co tak dobře vypadá, nemůže být nedobré:-p;-):yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: sláné trojhránky bramborové trojhránky česnekový závin česnekový cop slané jugoslávské trojhránky česnekové copy kynuté trojhránky kynutý česnekový cop cesnakove trojhranky slané kynuté trojhránky kynute trojhranky s cesnekem slané pečivo česnekové trojhranky česnekový trojhránek kynuté česnekové kynuté slané trojhránky česnekové trohránky trojhránky recept jednoduche slane pecivo trojhránky jugoslasvske sneky

Suroviny: mouka hladká, brambory, sůl, vegeta, droždí, cukr, mléko, sádlo, olej, česnek, máslo, sůl, sýr strouhaný, klobása, párky, olej, semínka sezamová, kmín drcený,

TopRecepty.cz

Česnekové trojhránky s postupem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jZz4