Ostkaka - Švédský tradiční tvarohový koláč

Moučníky Řezy Doba přípravy: 60 minut 0 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Moučníky Řezy Doba přípravy: 60 minut 0 názorů

Suroviny

Ingredience:
125 g změklého másla
60 g jemného krystalového cukru
1 vejce
250 g plohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
Náplň:
60 g másla
3 vejce
175 g krystalového cukru
450 g tvarohu
500 ml zakysané smetany (i více)
4 lžíce (60g) kukuřičného škrobu
1 lžička prášku do peřčiva
125 g sušeného rybízu (nebo čerstvého červeného rybízu - namočeného v teplé vodě)
(lze nahradit okapaným zavařeným kompotem nebo nemusí být vůbec)

Postup přípravy receptu

  1. Našlehat máslo s cukrem a vejcem. Mouku smíchat s práškem do pečiva a smíchat vše dohromady. Rychle vypracovat v těsto. Zabalit těsto do potravinářské folie a vložit do chladničky na 30 min.

  2. Rozehřát troubu na 190°C. Naplnit spodek dortové formy na pružinu polovinou těsta a v troubě péct po 20 min. Mezi tím si připravit náplň - smícháním a našleháním všech ingrediencí dohromady. Vytvarovat stěny kolem okraje formy pomocí zbývajícího těsta a naplnit koláč náplní.

  3. Snížit teplotu trouby na 180°C a péct koláč po 60 min. Nechat odpočinout po 2-3 hodiny. Podávat se švédskými lingonberries (podobné divokým brusinkám dostanou se zavařené v IKEA obchodech) a šlehačkou, chcete-li.

Komentáře k receptu Ostkaka - Švédský tradiční tvarohový koláč

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: švedsky kolač s tvarohem švédský sypaný koláč s tvarohem tradiční recepty svedsky sypany kolac tvarohový koláč ikea švédský koláč ikea švédský koláč švédský koláč recept svedky kolac švédské recepty tradiční moučníky tradiční recepty.cz švédký tvarohový koláč švédské moučníky koláč s brusinkami švédský moučník svedsky tvarohovy moucnik švédský koláč s tvarohemkulaty švédský koláč s brusinkami recept sypany svedky kolac