Majoránkovo-česnekové brambory v římském hrnci

Suroviny 4 porce

1 kg brambor
200 ml smetany ke šlehání
1 sáček sušené majoránky (5-6 g)
8 stroužků česneku
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, osušíme na nastrouháme na plátky. Vložíme je do mísy, dobře osolíme (na toto množství brambor asi 2,5 lžičky soli) a přidáme 4 stroužky česneku nakrájené na tenké plátky a 4 stroužky prolisované. Přisypeme promnutou majoránku a vše dobře promícháme.
    Směs nasypeme do předem namočeného římského hrnce, povrch srovnáme a zalijeme smetanou. Vložíme do studené trouby, kterou zapneme na 240°C a pečeme hodinu a půl, poslední půlhodinku odkryté.

Poznámka od kuchařky

Pokud bychom pekli v obyčejném pekáčku, snížíme dobu pečení o půlhodiny.

Komentáře k receptu Majoránkovo-česnekové brambory v římském hrnci

Tématické fráze: brambory v římském hrnci řimsky hrnec recepty římské brambory hrnec na pečení brambor pečené brambory v římském hrnci jidla v rimskem hrnci římský hrnec brambory postní jídlo hrnec na brambory česnekový dip recept vaření brambor v římském hrnci postní jídla brambory a dyne v rimskem hrnci recept brambory na cesneku smetanový dip s česnekem postní jídla recepty francouzske brambory v rimskem hrnci brambory pečené v řimském hrnci česnekové brambory z trouby římský hrnec recepty brambory