

Tvarohový karbanátek
Suroviny
- 1/2 tvarohu
- 200 g šunky (popř. šunkový, junior, ap.)
- 2 vejce
- strouhanka
- vegeta
- muškátový oříšek
- sůl
- pepř
- paprika
Postup přípravy receptu
Šunku nakrájet na jemné nudličky, smíchat s ostatním, strouhanky tolik, aby se daly dělat jakési karbanátky, obalíme ve strouhance a zprudka osmažíme, necháme okapat na ubrousku a podáváme s bramborem.
Poznámka od kuchařky
Přemýšlela jsem, kam tento recept zařadit, už jsem byla připravena na dietní recepty, ale to jsem pak zamítla, když je to smažený pokrm...dávám jej tedy na bezmasá jídla, přestože obsahuje šunku. Snad se proto nestrhne boj, když tak není problém recept šoupnout do jiné škatulky...
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Tvarohový karbanátek
-
Reny, máš pravdu, stačí ísť do IKEA na švédske guličky, a mne osobne strašne chutia s tou marmeládou
nikdy neodolám
-
K te docela zajimave diskuzi o ryzi muzu dodat,ze kamaradka tyto karbose ma rada prave s ryzi a kari omackou...
Ja zas kolikrat koukala na ty kombinace,co dokazou islandane splacat...bramborova kase je oslazena a k masu nebo masovym koulim s bramborem a klasickou hnedou omajdou si daji poradnou lzici marmelady.Vse zapiji mlekem .... i pizzu,vepro-knedlo,uzene,proste vse...
-
jééé,to je krásná bramborová rýže
-
já (neregistrovaný/á), ja nechápem, že sa nepozrieš poriadne
Jahodka má pravdu, sú to zemiaky, nezvyknem ich rozmazávať po tanieri, ale robím kopčeky
A aby to bolo viditeľné aj pre "já", pripájam posledné foto - je to zväčšenina hlavnej fotky -
jj, budou to asi kopečky ze šťouchaných brambor.
Ale nic to nemění na mém příspěvku ke kombinaci surovin -
No, možná blbě vidím, ale já si myslím, že to nebyla rýže. Teri, co to je za přílohu?
-
Jahůdko, přesně - souhlas. Taky tam kde jsem, chci ochutnat jejich národní kuchyni a speciality jejich - a to se týká nejen světa ale i krajů a oblastí u nás. Kdysi mi muž, který pochází z Bavorska dal k řízku a bramborám červené zelí
a dneska mi to naprosto divné nepřijde...
Jinak recept znám a dělávám -
Kdysi dávno existovalo několik druhů jídel (typicky českých..) a nikdo si nedovedl představit, že by to mělo být jinak...
Dnes jsme ale již někde úplně jinde (co není zakázáno, je povoleno) také díky tomu, že můžeme cestovat, poznávat i jinou, světovou kuchyni
,
Takže já, když vidím nový recept, ani ve snu mě nenapadne, že toto tedy k sobě chuťově vůbec nejde, ale naopak si už při čtení receptu snažím představit, jakpak to asi chutná
Když mám to štěstí navštívit cizí zemi, nevyhledávám "naši" kuchyni,jak to často vidím kolem sebe, ale snažím se co nejvíce ochutnat a poznávat cizí kuchyni. A že to jsou kolikrát kombinaceMám ráda pestrou kuchyni, jasně, že co nám nechutná, příště neuvařím
-
proč by ne rýže..k tomuto
někdo si dá k řízku zelí..každý dle své chuti
-
jen nechápu kombinaci smaženého a rýže, ježíš, co vy dokážete smíchat za nemysly?!
-
Reny, boli fakt výborné, trocha sme sa prejedli, lebo som robila z celého lelímku tvarohu, 250 g, ale zato mi ostalo trocha aj dnes do práce
Díky za fajn recept.
-
tejajo diky i za ty fotecky...
ja uz tyhle karbose taky dlouho nedelala,ale chystam se na ne....
-
Výborné fašírky, divím sa, že to ešte nikto neodskúšal
Dávam bodík a určite budem robiť častejšie.
+4