

Máslovo-smetanové nudle
Suroviny
- 500 g těstovin
- 60 g másla
- 250 ml smetany
- 60 g parmazánu
- pepř
Postup přípravy receptu
Těstoviny ( nejlepší jsou dlouhé tenké jako fettuccine, tagliatele, pappardelle, ale i capellini, makarony nebo špagety ) uvaříme al-dente.
V kastůlku rozehřejeme máslo, přidáme smetanu a prohřejeme.
Přidáme okapané těstoviny a parmazán a opatrně promícháme (prohodíme).
Na talíři posypeme pepřem dle vlastní chuti, neměl by ale příliš přebít jemnou chuť těstovin.
Poznámka od kuchařky
Přiznávam bez mučení, že tyto těstoviny jsem ochutnala a po velmi dlouhé době teprve dnes udělala...
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Máslovo-smetanové nudle
-
-
Brymi...je to ta klasicka slehacka...
-
Mmm to vypadá moc dobře
Moc toužím po tom, umět nějakou lehkou omáčku k těstovinám, většinou je mi totiž po mých výtvorech těžko, ptám se, jaká smetana je nejlepší? Ke šlehání, 12%, nebo nějaká speciální na vaření? Prosím, poraďte mi. Předem děkuji
-
Mmm to vypadá moc dobře
Moc toužím po tom, umět nějakou lehkou omáčku k těstovinám, většinou je mi totiž po mých výtvorech těžko, ptám se, jaká smetana je nejlepší? Ke šlehání, 12%, nebo nějaká speciální na vaření? Prosím, poraďte mi. Předem děkuji
-
Super
-
No konecne neco z kvalitnich surovin a ne přeplácáné vegetou ,sjovkou nebo masoxem
-
Ze tří surovin lahodná omáčka
.
-
Krásne jednoduché a chutné.
-