Zajíc "Provence"
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 257 kJ / 61 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,40 g |
Tuky | 0,16 g |
Vláknina | 5,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 12,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
S rýží, bramborem, kroketky, cokoliv. Opravdové jídlo pro fajnšmekry! Kdo nerad zajíce jde to aj z králíka, dobré je prošpikovat masínko slaninou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 3. 2010 13:37
No, Provence není město, je to celá oblast ve Farancii a provensálské koření, tedy ta směs, se od této oblasti taky odvozuje. To víš, učitelky se nezapřou a chtějí, aby se psalo správně i proti vůli všech ostatních Ale hlavně je správný název důležitý kvůli pozdějšímu vyhledávání, já bych to sloo tak jako Ty, nikdy nenapsala a recept bych tedy nenašla....a jistě nejsem sama.
11. 3. 2010 13:36
Radko, to je bomba, fakt. Kdysi jsem dělala zajíce, měla jsem ho v něčem naloženého a pak dusila a polévala vývarem z mrkve, jalovce a nevím už čeho a byl vynikající. Ty si zasloužíš velikého boda!!!
11. 3. 2010 13:34
Byla bych ráda kdyby jste název vrátili, osobně to beru. Svoboda slova tu neplatí?
11. 3. 2010 13:32
Radunko - není to nic proti tobě, ale fakt to byl děs - přece se nebudeš zlobit, recept, je jinak fajnový, v tom případě ale prosím upřesni důvod názvu
11. 3. 2010 13:32
žizalko to je ale tvůj problém, ten králík se tak jmenuje schválně a mám k tomu své důvody ho tak pojmenovat a Provence- město s tím nemá nic společného.
11. 3. 2010 13:30
Radulko, protože ti, kdo vědí, jak se píše slovo Provence, jsou zpotvořeninami trošku rozhozeni, počítám se mezi ně.
11. 3. 2010 13:30
Jo, to bude ono , ale stejně provokuje, co, jéééé
11. 3. 2010 13:29
Proč mi přejmenováváte jídlo?!
11. 3. 2010 13:28
Spagi, mě ten název tahal za oči, takhle je to lepší, že?
11. 3. 2010 13:28
žížalko, nelze než vřele souhlasit
11. 3. 2010 13:27
Jo, Frantíci vědí, co je dobré a může to být i hodně jednoduchý recept Teď už jen toho zajíce někde ulovit
11. 3. 2010 13:21
Radulinko, trochu mě ten název tahá za uši.... ale nemění to nic na tom, že znám a vím, že jakákoli zvěřina s provensálským kořením a česnekem je prostě , jen já bych tam ten ´česnek hodila celý
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 8 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 18 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 20 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 23 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno 28. 3. 2024 12:59
Právě bylo uvařeno:
Nádivka velikonoční
Palecek uvařila před 6 minutami
Jidáše, jidášky…
Eva_H uvařila před 49 minutami
Asijská kachní prsa
PepaD uvařila před 1 hodinou
Šlehačkový beránek
elh97786 uvařila před 1 hodinou
Vepřové kotletky z krkovice pod sýrovou krustou
PaveL2002 uvařila před 3 hodinami
Gnocchi zapečené s kuřecím masem
Ajkad uvařila před 3 hodinami
Švestkové knedlíky
Brumaire uvařila před 3 hodinami
Šťavnaté karbanátky se sýrem
rituals uvařila před 4 hodinami
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
LuciePa uvařila před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: zajic recepty recept na zajíce zajíc recept recepty na zajíce recepty ze zajíce recept zajic zajíc na česneku odblanění zajíce recepty ze zajice zajic recept ze zajíce zajíc provance recepty zajíc zajic na pepři stehýnko že zajice co ze zajíce recept na zajic jak správně prošpikovat králíka zajic stary recept zajíc na smetaně v pomalém v pomalém hrnci
Suroviny: maso zaječí, česnek, olej olivový, koření provensálské, sůl, pepř čtyř barev
Zajíc "Provence"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EqGK
42 názorů