Králík v marinádě
Králík v marinádě je lahodný a jemný pokrm, ve kterém se chuť dietního králičího masa krásně propojí s aromatickými bylinkami, česnekem a kořením. Díky marinování je maso křehké, šťavnaté a plné chuti.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 951 kJ / 466 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,38 g |
| Tuky | 11,15 g |
| Vláknina | 19,18 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 2,81 g |
| Sůl | 7,40 g |
| Sacharidy | 76,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny ingredience dáme do pekáče a smícháme.
Krok 2: Do pekáče přidáme králíka, zakryjeme alobalem a marinujeme 24 hod.
Krok 3: Na druhý den i s alobalem vložíme do trouby a pečeme na 230-250 °C tak zhruba 3/4 hodiny.
Krok 4: Pak alobal sundáme a dopékáme na 180 °C další půl hodinku. Kdo má rád více šťávy, podlévá vodou až ke konci, když je maso odkryté.
Zveřejněno 29. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík v marinádě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pj96
Moje poznámka
Králík v marinádě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pj96
Nejnovější recepty
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 1 hodinou
Pistáciová vosí hnízda s matchou
Přidáno před 4 hodinami
Rizoto pro žlučníkáře
Přidáno před 7 hodinami
Uzené maso na smetaně se zeleninou
Přidáno před 7 hodinami
Žampiony v těstíčku (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 7 hodinami
Avokádová pomazánka s Lučinou (vhodná pro diabetiky)
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Perníčky, které jsou hned měkké
LuciFerie před 38 minutami
Marokánky III - cukroví
KikuLina před 40 minutami
Perníčky Marie
salajkol před 3 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
habis před 3 hodinami
Fazolová polévka
Merylas před 4 hodinami
Vosí hnízda
Janet.P před 4 hodinami
Tuňáková pomazánka
Jindriskas před 4 hodinami
Houskové knedlíky
mikii před 4 hodinami
Jogurtové hvězdičky
PetraLA před 5 hodinami
Tématické fráze:
peceny kralik v marinade,
králík,
kralík na hořčici babici,
králík pečený v hořčičné marinádě,
recept králík,
králík recepty,
králík na medu,
králík pečený v marinádě,
králík podle babici,
marinadanakralika,
marynada na kralika,
marináda na zajaca,
králík v pikantní marinádě,
top recepty králík,
béřovický králík,
králík vmarinádě,
nejlepší králík,
králík recept,
králík v hořčičné marinádě,
pečený králík marináda
Suroviny:
králík,
hořčice,
bobkový list,
paprika sušená sladká,
česnek,
cibule,
pepř,
koření nové koření,
olej,
voda,
kečup sladký,
sůl,
omáčka worcesterová
Komentáře (12)
My jsme omáčku také zjemnili sladkou smetanou a podávali s knedlíkem.
Musíte mít rádi:
1. česnek
2. úžasně ochuceného šťavnatého a rozpadajícího se králíka.
Kdo říká, že je králík suchý, nezkusil tento recept
Bod letí, to je jasné!!