Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová játra na pivu podle Babicy

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mardosa mardosa

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie758 kJ /
181 kcal
Bílkoviny3,71 g
Tuky0,54 g
Vláknina8,70 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 17 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy27,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra nakrájíme na nudličky, poprášíme moukou, opečeme na pánvi, přidáme na plátky nakrájenou cibuli, osolíme a opepříme. Přidáme petrželku a zalijeme pivem.

Zveřejněno 1. 6. 2009

Poznámka autorky mardosa

Není to teda můj recept,ale je to výborný,kdo máte rádi játra a ještě jste to nevyzkoušeli,tak to určitě vyzkoušejte.

My to měli s rýží.

Ještě bych chtěla takovou malou poznámku-veškerá minutka je lepší,když se nechá jakoby připálit,jestli rozumíte.Mám to z dobrého zdroje a je to pravda.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová játra na pivu podle Babicy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y8Dw

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová játra na pivu podle Babicy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y8Dw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (12)

Vynikající!!! Jen jsem přidala ještě rajče a půl jablíčka na kostičky! Jo a podlila jsem i trochou vody, abysme měli víc šťávičky;-) :-p +:yes:

vyzkoušel jsem tento recept,velice mě to chutnalo,vylepsil bych to ještě třeba kečupem nebo rajčatovým pyré:yes::-))

S pivkem jsem to ještě nezkoušela tak jdu na to a taky přidám fotečku+bodík:-p:yes:

Bibi, zkoušela jsem, nebyla hořká. To bylo první, co mne napadlo, ta žluč. Ale během vaření to bylo v pořádku! Jsem z toho jelen, ani připálené to nebylo, že by fakt to pivo, jedině, že jsem ho dala víc:-S

Jani, je možný, že byly ty játra hořký když si je koupila, někdy se rozleje při kuchání žluč a ta čeho se dotkne to zhořkne:-S Jednou se mi to stalo s drůbežíma a od té doby, než začnu vařit z jater jakýchkoliv, trošku líznu špičkou jazyka a hned poznám a 2x jsem je už vychytala-byli koupený:-//Tak bacha;-):-!

Ale já to hořký neměla,bylo to zvláštní,ale mi máme pivo rádi,tak nám to nepřišlo divný.:-D:-D

Jano, myslím, že to bude tím receptem. Játra jsou od přírody trošku nahořklá a pivo je dost hořké, kombinace obojího je pak hořká až moc.

Měli jste někdy někdo den blbec?:-( Tak já už ho mám druhý den. Včera jsem vyhodila cibulový chleba, protože to byl paskvil a dnes tady tu játru.:-( Vůbec nevím, co jsem udělala špatně, ale bylo to hořké, nepoživatelné. Možná jsem dala moc piva, ale hrnek šťávy k rýži je pro 3 lidi málo. Tak jsem přidala trochu, ale do guláše dávám ještě víc a nikdy nebyl hořký, tak fakt nevím. Náhradní řešení byl bramborový knedlík,špenát a uzené maso.:-S

Jani-může se to zaprášit moukou,nebo solamylem,ale trochu šťávičky tam je.Uvidíš.Jak říkám,dělala jsem to 2x a pokaždé výborné ale jiné.:-D:-D

Marti a je to aspoň mírně zahuštěné? Aby jako byla šťáva k té rýži.:-p Jinak zvažuji zítra na oběd buď tohle, nebo uzené od tejaji.;-):yes:

Jasně kořením až tak moc nezkazíš.Já to dělala tgeda 2x,a pokaždé to bylo trochu jiné.
:-D

Mardošo:-)Jatýrka jako minutka,to miluju.Tuhle variantu vyzkouším,jen si přidám nějaké koření(kořeníčko to je moje;-):-D).Oblíbené;-)

Tématické fráze:
vynikající vepřová játra, babica kuřecí játra, vepřová játra recepty pohlreich, vepřová játra, hořká játra, vepřová játra recepty, recepty od babicy, kuřecí játra na pivu, kuřecí játra na pivě, hořký guláš, nahořklá játra, veprova jatra recept, buřty na pivu vodochodský, hořké játra, recepty babici, pokrmy na pivu, recepty od babici, výborná vepřová játra, vepřová játra jako minutka, veprova jatra,babica

Suroviny:
játra vepřová, cibule, mouka hladká, pivo světlé, petrželka, sůl, pepř, olej

Přidat fotografie receptu