Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řezy s vaječným likérem

Sváteční řezy s vaječným likérem jsou moc pěkné na pohled a skvěle chutnají. Kombinace krému z likéru a pařížské šlehačky je možná trochu překvapivá, ale lahodná. Řezy s vaječným likérem se stanou součástí vašich rodinných oslav.

Hodnocení receptu je 5,0 (190×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 15 min

75 min (60 min příprava + 15 min tepelná úprava)

15. 5. 2010 19:34

Suroviny pro 1 plech

1 plech

plech 30x40 cm

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie21 210 kJ / 5 069 kcal
Bílkoviny103,83 g
Tuky304,16 g
Vláknina24,85 g
Cholesterol 2,09 g
Sodík 979 mg
Sůl2,28 g
Sacharidy414,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: Knihovnička receptů

Dobré rady ohledně šlehačky viz komentík:

Sodovka - 11.1.2011 13:19

Zuzka-Cobra - 10.3.2011 10:34

Výhoda 40% šlehačky nebo rostlinné Cremefine je v tom, že šleháme vše dohromady a máme hned pařížskou šlehačku. Pokud ji neseženeme, tak uvedeme večer do varu obyčejnou šlehačku s cukrem a kakaem, a dáme ji vychladnout přes noc, nejlépe do ledničky. Druhý den vyšleháme.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

jahoda jahoda

19. 11. 2010 18:28

Malenko, projela jsem pro jistotu recept, kde mám uvedeno vyšlehat a vše šlehám ručním šlehačem. U krému ale pomalu zašlehávám po částech vychladlý pudink k máslu a až mám vše spojeno, tak potom ještě chvíli šlehám a krém tzv. zbělá a zpevní.
Přeji, ať chutná - povede se určitě;-):-K

malenka78

19. 11. 2010 16:45

Moučník vypadá opravdu, jak je tu už mockrát napsáno luxusně :yes::-p jen se zeptám, používáte ruční šlehač všude, kde píšete vyšlehat a nebo jen vyšlehat rukou :-? díky za odpověď :-) ráda bych ho také vyzkoušela :-8:-8

jahoda jahoda

18. 11. 2010 23:14

Dádulko:yes:, tak to je super;-). Škoda jen, že nejsi registrovaná, mohla jsi ozdobit fotkou i můj recept;-(:-))Já na to zdobení nejsem, tak by mě to potěšilo dvojnásob:-K

Dádule

18. 11. 2010 22:13

Jahůdko,tak Váš recept jsem "spáchala"až včera.Upekla jsem korpus z dvojité dávky,protože mám kulatou formu"kolo od vozu" a byl to dort k narozeninám.Šlehačku jsem udělala z kaštanů podle Ivči,ozdobila jejími obšlehnutými čokol.kornoutky a perličkami.Dort byl paráda na řezu a "výzdoba" dopadla také lépe,než jsem od své osoby očekávala:-D:-D:-D.Chuť perfektní,pochvala od všech mých chlapů.Díky za recept.:-K:yes::yes:

teodorka

8. 11. 2010 21:53

Děkuji za upřesnění, právě jsem snědla poslední kostku :-8
A to já si na sladké vůbec nepotrpím :) Do teď jsem dělala všechno možné ale vůbec jsem nepekla sladké. Doma to ani nikdo nejí.
Nedávno mě ale asi něco praštilo do palice a já si vyžebrala od kolegyňky recept na klasickou piškotovou šlehačkovou roládu, která se dokonale rozplývala na jazyku, ale jelikož to byl můj první sladký výtvor, tak to nedopadlo moc dobře :-)) Podruhé už se to na tom jazyku rozplývalo, ale na potvoru mi došlo kakao, takže piškot měl prazvláštní odstín :no: Na potřetí to snad vychytám. No a můj druhý výtvor byly právě tyto řezy, a mám čím dál větší chuť se naučit víc a víc sladkých výtvorů :-)

jahoda jahoda

7. 11. 2010 21:24

teodorko, především děkuji moc za fotečky a jsem ráda, že řezy chutnaly.
Plech jsem doplnila - mám 30x40cm a šlehačku jsem upravila na 1½. Já poprvé dělala přesně podle receptu, ale jinak, jak vidím v ledničce nějaký zbytek šlehačky, nebo zbytek pudink.prášku, tak hned likviduji a u té šlehačky to bude asi tak, že vždy něco přidám. Tyto řezy jsem už dělala několikrát a jelikož pořád improvizuji, tak nemůžu ani říct, že bych měla vrstvy stále stejné, ale i tak řezy zmiznou:-)Jednou jsem ušlehala 2 šlehačky a bylo toho zase moc.
Je pravda, že si každý vychytá to svoje, někdo nemá rád moc krému, někdo zase šlehačky.
Co se týče piškotu, praxí jsem už zvyklá co nejvíce vyšlehat vaječnou směs a sníh pěkně dotuha a piškot naskočí (ale začátky byly různorodé:-//...)
Vidím, že jsi začala přidávat také recepty, což je fajn a těším se na Tvoje další.
Je zde už hodně receptů, ale když někdy večer sednu k PC a hledám inspiraci na víkend, tak se i stane, že nemohu najít to "pravé ořechové", takže každá nová inspirace - alespoň pro mne vítána;-):-K

teodorka

7. 11. 2010 19:22

Hezký den, ani já tomuto receptu neodolala a musela ho vyzkoušet :-)
Výsledek skvělý, jen musím na příště upravit dávky aby byly vrstvy dle mých představ. (šlehačky jsem měla málo, piškotu taky a krému hodně) - tímto bych se chtěla zeptat, na jaké rozměry pekáče jsou tyto dávky?
Nedávala jsem marmeládu, tu já nerada. Pařížskou šlehačku jsem si vyrobila z čokolády a smetany. Udělala jsem to ale jen z jedné smetany, takže pařížské bylo máálo maličko, tak jsem našlehala ještě jednu normální, a tu dala ještě nahoru na pařížskou. A dobrý :-p Příště ale udělám raději ze třech :-8
přidávám fotečky :-)

zuzka.tygrice

7. 11. 2010 00:29

Řezy jsou božské, ale jinak patřím k těm kteří měli nižší korpus, což ale vyhovovalo rodině:D šlehačka byla skvělá použila jsem jak normální tak i od ramy a musím říci že normální šlehačka byla ještě dokonalejší :) všem doporučuji :)

jahoda jahoda

25. 10. 2010 19:00

Michaelo, tak to má být - žádné zbytky:-):-K;-)
Někdy ale člověka mrzí, že se s tím dělá půl dne a za hodinu je po všem:-(:-D

Michaela Humlova

25. 10. 2010 18:34

dnes jsem upekla asi ve 3 odpoledne,je kolem 6 vecer a je tam posledni kousek,po dlouhe dobe zmena a vyborna,:-K:-K:-K:-K diky za recept

zizina

17. 10. 2010 16:07

Díky za recept už jsem ho vyzkošela a fakt moc velká mňamka.:-:-K:-p:yes:

jahoda jahoda

4. 10. 2010 20:22

Pajajo;-), kukla jsem na Tvůj profil a fotky a vidím, že už jsi do práce pekla:-D, tak věřím, že tyto řezy také vyzkoušíš;-). Je fakt, že se světlým piškotem by celková chuť nevynikla:-S:-K

Pajaja

4. 10. 2010 18:00

Holky, vy jste všechny šikovný, skoukla jsem vaše fotky a zírám! Já ten moučník snad taky vyzkouším a rozdám ho v práci holkám. . . (u nás doma kakaový řezy nechtěj, vybíravci :-( ) :yes:;-):-p

akras.80

2. 10. 2010 21:39

Taky už jsem zkoušela a teď zpětně dala ještě bodík :yes:. Moučník je opravdu super, všichni chválili..... mňam.

rebeka rebeka

19. 9. 2010 18:55

já jsem problém s řídkým krémem neměla..a jak píše Jahoda,záleží i na pudinku..já dala ten,co byl doporučen v receptu:yes:krásně to v lednici všechno ztuhlo,prostě parádní záležitost:-p;-):yes:

1 7 8 9 10 11 15

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: skvělé řezy na oslavu řezy s vaječným konakem krém s vaječným likérem vaječné řezy co s vaječnými bílky řezy s vaječným likérem a pařížskou šlehačkou buchta s vaječným likérem řezy z vaječného koňaku recepty s vaječným likérem super recepty na rezy zákusek s vaječným likérem řez s vaječným likérem řezy z vaječného koňaku a šlehačky máslový krém s vaječným likérem pařížská šlehačka recept krem z vaječného likéru moučník s vaječným likérem řezy s vaječným řezy s vaječným koňakem a pařížskou šlehačkou s vaječným likérem

Suroviny: vejce, cukr moučkový, olej, voda, mouka polohrubá, kakao, prášek do pečiva, marmeláda, mléko, pudink vanilkový, koňak vaječný, máslo, cukr moučkový, šlehačka, cukr, kakao

TopRecepty.cz

Řezy s vaječným likérem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gpBD