Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrachová kaše s cibulkou

Při vzpomínkách na školní jídelny většinu z nás hrachová kaše neláká. Zkuste jí dát novou šanci a připravte si podle receptu lahodnou kaši doma. Má jemnou chuť, správnou konzistenci a krásně voní smaženou cibulkou.

Hodnocení receptu je 5,0 (87×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min Bez doby namáčení hrachu.

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava, Bez doby namáčení hrachu.)

12. 3. 2008 17:27

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 219 kJ / 2 203 kcal
Bílkoviny122,72 g
Tuky51,77 g
Vláknina66,16 g
Cholesterol 41 mg
Sodík 132 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy280,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Iveta Stříšková

16. 3. 2011 16:14

Ha,tak tuhle kasi jsem nemela snad 100 let.....je mi 101....mnam,uvarim,diky za recept.Jinak vsem ,,eckarum a eckarkam,,...jak tu je uz pisnuto,kdyz jsme byli maly,papali jsme co nam do tlamky poslali.Ale bylo to aspon vareny,zadny priblbly konzervy,jak cpeme miminkam ted,pac je to jednodussi.Resite tu ecka v bujonu,ale pak sup s detma do fastfoodu.....nechapu.zlaty ecklo,stejne ho zbotnete i ve vecech co si myslize ze jsou TAAAk ZDRAVAAA.:-K:-Dtakze hlavne at chutna ne?????:yes:

Monika

22. 2. 2011 12:16

Jdu na ní ;-)..mám na ní děsnou chuť.. Jsem marod a už ani nevím co bych vařila....:-D..Mějte se krásně!

HoBe

10. 12. 2010 12:27

Ečka jsou jed. Určitě.;-) Nejhorší je určitě E300!!! :-D

euphrasie

23. 10. 2010 11:26

Kdo opravdu rozumí Ečkam a kdo opravdu má vnímání a cítění, tak sám ze své zkušenosti jistě ví jak ečka nejen, že neprospívají tělu, ale co je mnohem závažnější téma, ovlivňují naši mysl, emoce, pocity....... Zkuste se jednou sravovovat opravdu satvicky(čistě) a za pár týdnu sami na sobě poznáte jak se vám mění vnímání a emoce, jak reagujete na dost věcí jinak než před tím. Komu však vyhovují ečka proč ne přeji příjemnou konzervaci.

pinkulinku

12. 10. 2010 22:14

kase se povedla na jednicku!!:yes:

Petrusa4

8. 9. 2010 18:06

Tady resite ecka,kdyz jste byli maly tak jste dlabali vsechno takze kazdy at si da bujon podle sve chuti. Kasi jsem delala poprve a povedla se diky za receptik

lenča

25. 8. 2010 10:19

Prosim opravit- kyselým zelím - se spravně píše! Hrachovku zrovna vařím, ale nikdy jsem k tomu žadný bujon nepotřebovala, tak nevím o čem je řeč.Pokud bujon nutně potřebuji tak používam ten od na rostlinné bázi a bez glutamatu od fi.Gefro. Ale luštěniny mám ráda v jakékoliv úpravě. Hezký den

Roxteedy

24. 8. 2010 20:22

pro Éčkaře: přečíst by sis měl hlavně Ty, rozumbrado! Jasně, nejsou Ečka jako Ečka. Např. E300 je vitamín C, který (pokud není po kilech) je zdavej a nebo třeba E240 je formaldehyd, což je dost drsnej jed :no:

Každopádně ten bujón je fakt humus a děti by ho vůbec neměly. Dospělým taky moc neprospěje a hlavně - je vošklivej. Vývar z kostí a zeleniny, kdo jednou opravdovej ochutnal, bujónu z kostky se nedotkne. Brrr...

Ale chápu, je s tim práce.

Lucasinka Lucasinka

15. 5. 2010 18:50

zkousela jsem z mrazeneho hrachu a moc mi nejela...zkusim ze sucheho hrachu presne podle receptiku a snad to bude takova mnamka, jakou si pamatuju :-D

éčkař

27. 4. 2010 19:53

Holky holky když si přečtete něco o těch vašich éčkách od někoho kdo tomu opravdu rozumí zjistíte že pohádky o éčkách jsou jeden velkej nesmysl. Nenechte se blbnout..

Marta Marta

21. 5. 2008 21:25

Tak éčka v bujóně mě taky trápila, hlavně kvůli dětem, ale pak jsem náhodou objevila v DM drogerii BIO bujóny, jsou výborný a krásně voní, když se rozpouští a dávám třeba jen půl kostky, dobře ochucují, kupodivu ani nejsou tak drahý, těch šest kostek stojí myslím dvacku. Jinak hrachové kaši dávám za 1, takhle upravenou jí zbožňuju.

vybusna vybusna

21. 5. 2008 12:42

hrachova kasa je skvela vec....robim ju co najjednoduchsie, uvarim vo vode, prihodim do tej vody bujon, romixujem. nedavam ani sadlo ani cibulu nic. viem ze v bujone je vedla ecok a chut by mi urobila prave ta mast a cibula a majoranka, ale volako nam chuti najviac s tym bujonom. davam vzdy na nu udene a udusenu cibulku. pridat cesnak ma nikdy nenapadlo, skusim to dnes a uvidim co to urobi.

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: nejlepší recept na hrachovou kaši recept na hrachovou kasi recept na hrachovou kaši jak uvařit hrachovou kaši hracová kaše video recept na hrachovou kaši hrachovakase recepty na hrachovou kaši hrachov kae hrachvá kaše recepty-hrachová kaše hrahova kaše hrachová kaše-recept hrachová kaš hrachové pyré hrachová kaše zelený hrách chrachova kaše recepty z hrachu hrchová kaše jak udělat hrachovou kaši

Suroviny: hrách, voda, sůl, pepř mletý, majoránka, cibule, sádlo, česnek

TopRecepty.cz

Hrachová kaše s cibulkou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3mM