Valašské podlesníky
Tyto placky jsou voňavým pokladem tradiční valašské kuchyně. Bramborové těsto pečené na zelných listech je pochoutkou, která spojuje jemnost brambor s lahodnou vůní pečeného zelí.
Postup přípravy
Zveřejněno 18. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Valašské podlesníky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ng9P
Moje poznámka
Valašské podlesníky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ng9P
Nejnovější recepty
Okoun nilský na česnekovém másle
Přidáno před 6 hodinami
Vajíčková pomazánka z Lučiny
Přidáno před 9 hodinami
Bramborové knedlíky s uzeným masem, cibulkou a sosíkem
Přidáno před 11 hodinami
Krkovice na zeleninovém lůžku
Přidáno před 11 hodinami
Rukolový salát s balkánským sýrem a jablkem
Přidáno před 12 hodinami
Salát se smažákem
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčková cuketová buchta
mendorf před 37 minutami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
TommyKoci před 1 hodinou
Kanellbular - skořicové šneky
Dzollie před 2 hodinami
Hrníčkové vafle
Katerina03 před 3 hodinami
Zapečené brambory s hermelínem
Dasaja před 3 hodinami
Polévka z dýně hokkaido
Dasaja před 3 hodinami
Cuketová buchta
Ricmond před 3 hodinami
Křehký mřížkový koláč s jablky
Lipoo před 3 hodinami
Francouzská cibulačka
co.coze před 4 hodinami
Čertova omáčka s rýží
Kajkajak před 4 hodinami
Tématické fráze:
valašské recepty,
polesníky,
podlesnáky,
valašská jídla,
recepty z valašska,
podlisniky,
podlisniky,
valasske jidla,
valašské jídlo,
polesníky recept,
bila kava recept,
podlišník,
podlesniky na plechu,
bramborové podlesníky,
jídlo podlesníky,
valašská kuchařka,
pečeni podlesniku,
valašské podlistníky,
vareni podlesniky,
podlesnáky recept
Suroviny:
brambory,
mouka hladká,
mléko,
vejce,
sůl,
listy zelné
Komentáře (40)
A ještě pro upřesnění - podlesník byl vždy na zelném listě. Co se peklo ze stejného těsta, ale na vymazaném plechu či pekáči, byla "latěna" a ta se dělala po celý rok a nejlépe s máslem a cukrem nebo povidly. jo, a musela křupat
Tož sa mivajte a aby sa Vám aj dařilo tých starých dobrých recepisů kopec vnésť zpátky do moderního života
Vaše podlesníky jsou obzvláště vypečené...
Zkoušel jsem na tom listoví cosi podobného a nedopadlo to
http://www.labuznik.cz/recept/bramboraky-zdraveji/
Na podlesnících jsem vyrostl...
No, přežil jsem je
U nás se pekly jen tak na plechu, pak se, ještě horké potíraly (neboli "matlaly" jak je tu psáno) máslem a sypaly cukrem - obojího bohatě
Zajímavé:
V 11 komentářích tu píšou že vyzkoušejí...
Buď jenom tmolili