Uzená žebra - prostě jen uvařená
Není nic lepšího, než povečeřet uzená a ovařená žebírka, jen tak s křenem, zeleninou a čerstvým chlebem. Příprava zabere minimum času a strávníci budou nadšení. Vývar z uzených žeber navíc využijete pro další vaření.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 9 205 kJ / 2 200 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 100,00 g |
Tuky | 200,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 300 mg |
Sodík | 400 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Vývar z žebírek můžeme použít dál, například na polévky (hrachová, s rýžovou zavářkou). Příloha u nás vítězí čerstvě nastrouhaný křen, chléb a hořčice - a vůbec nejlepší je, když zapomeneme na příbor a mlsáme příborem králů.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 7. 2013 07:10
savlinka: vyapdají nádherně, tady se málokdy seženou kousky, kde je aspon trochu masa
29. 6. 2013 09:30
I u nás jsou taky uzená žebra.Ale uvařené,obrané ,smíchané s vařenými těstovinami,ve vymazané sádlem zap.misce a zalité rozkvedlaným vajíčkem. Ale ne tak krásné. U nás v samošce jsou takový žebráčci. +bodík 11
28. 6. 2013 19:19
magdalenka:JJ prodávám a většina jsou takové masovévozím je i BIBINCE
28. 6. 2013 19:08
savlinka: To predávaš? A všetky sú také krásne? Asi vyrazím k vám... (koľko stojí kilo?)
28. 6. 2013 19:06
isindy:dnes opět uzené kosti..mňáááám
16. 4. 2013 17:43
savlinka: dík vypadají super
13. 4. 2013 16:57
IVUŠ přidávám foto dnešní uzených žeber od násDnes byli k veče také
2. 6. 2011 16:12
Karel: děkuji, nemáš za co, jsem ráda, že jsem se trefila do chutě
31. 5. 2011 17:52
Diky za recept, presne to jsem potreboval (nevedel jsem jak dlouho je varit v papinaku )
23. 7. 2010 17:32
Tak mi to nedalo a stavila jsem se v té masně , plochá žebra 45, V žebra 18, ocásky 59 ...tak to jde, ne
23. 7. 2010 17:10
Isahu a že Janek opravdu nepráší,tak pojď kouknout na pokec,přidávám foto anglické za 80,-kč a nádherného hovězího zad.za 130,.kč co dnes manžel i Inpostu nakoupil
23. 7. 2010 16:40
NADJA díky za tip...ale mám obavy, že se budu muset poohlídnout na opačném konci republiky...z Otrokovic do Jesenice u Prahy by se mi žebírka asi trošku prodražily ..(vím, že netušíš odkud jsem, ale mně to pobavilo )
23. 7. 2010 13:35
A kde...prosím...kde to mají krom jižní Moravy
Já dala za ty uzený vepř.ocásky 95,-za kg.Tak nevím zda je to cena úměrná.Ještě jsem je nikdy nekupovala.
Já dala za ty uzený vepř.ocásky 95,-za kg.Tak nevím zda je to cena úměrná.Ještě jsem je nikdy nekupovala.
23. 7. 2010 13:29
a pak že si my Pražáci žijeme uzenou krkovičku za 75 tu teda fakt asi neseženu , ale zato žebírka se dají sehnat mezi 26 (V) až 45 (plochá)...pak to zase takový luxus není
23. 7. 2010 13:16
isahu je to asi jen záležitost jižní moravy. Šak se podívej www.inpost.cz
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 4 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 6 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 7 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 8 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Řezy Margot
Madmaus uvařila před 42 minutami
Chlebová polévka
mondey uvařil před 2 hodinami
Králík na černém pivu a slanině
Jan Nemec uvařila před 2 hodinami
Rychlé krémové špagety
Lucie1001 uvařila před 2 hodinami
Vločkové "tiramisu"
Ivvettaa uvařila před 2 hodinami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 2 hodinami
Kuřecí řízky v těstíčku
lenkavozihnojova uvařil před 2 hodinami
Zeleninová "boloňská" omáčka s červenou čočkou
TondaJ uvařila před 3 hodinami
Zeleninová polévka s krupicovými haluškami
bohdana uvařila před 3 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Wurstsalat: Pikantní německá salámová pochoutka může být i z točeňáku nebo českých špekáčků, nejlepší je k pivu
Uzeniny v teplé kuchyni: Výrazně zlepší chuť pokrmů, vaření s nimi je obvykle jednoduché a rychlé
Pět znamení horoskopu, která musí mít na talíři brambory: Býci je milují gratinované, Raci jako kaši a Ryby si libují v polévce
Další recepty
Tématické fráze: uzená žebra jak dlouho vařit uzená žebra uzene zebra uzená žebra recept impost masna impost jak dlouho varit uzene kosti jak uvarit uzene zebra uzena zebirka varena uzená žebra v papiňáku vaření uzených žeber impost otrokovice uzená žebra cena recept uzena zebra uzene zebro impost masna uzená žebírka jak vařit uzená žebra uzeny zebra žebra v papináku
Suroviny: žebra uzená, bobkový list, pepř celý, koření nové koření
Uzená žebra - prostě jen uvařená
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pkWy
28 názorů