Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uzená žebra - prostě jen uvařená

Není nic lepšího, než povečeřet uzená a ovařená žebírka, jen tak s křenem, zeleninou a čerstvým chlebem. Příprava zabere minimum času a strávníci budou nadšení. Vývar z uzených žeber navíc využijete pro další vaření.

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

22. 7. 2010 22:41

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie9 205 kJ / 2 200 kcal
Bílkoviny100,00 g
Tuky200,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 300 mg
Sodík 400 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vývar z žebírek můžeme použít dál, například na polévky (hrachová, s rýžovou zavářkou). Příloha u nás vítězí čerstvě nastrouhaný křen, chléb a hořčice - a vůbec nejlepší je, když zapomeneme na příbor a mlsáme příborem králů.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

isindy isindy

23. 7. 2010 12:31

janku, kde je ten kouzelný Impost s takovými cenami :-O:-? absolutně neznám :-O

janek53 janek53

23. 7. 2010 12:24

Sice na první pohled obyčejné, ale bohužel cenově luxusní. V Impostu mají kilo zhruba za 75 českých za stejnou cenu mají uzenou krkovičku nebo kotletu a to je vzhledem k poměru masa a kostí ten luxusní rozdíl. Neva, bodík už letěl:-p:-p:yes:

Nadja Nadja

23. 7. 2010 12:20

;-) Isahu,díky,mám to hned vedle-z Libuše.
Psala jsem Ti os.vzkaz - asi současně s Tvým komentářem.

isindy isindy

23. 7. 2010 11:28

Nadi, já to nebrala jako útok na sebe nebo recept ;-) jen jsem zjistila, že člověk kolikrát přemýšlí a vymýšlí a pro inovace zapomene na staré dobré osvědčené klasiky našich babiček:-p a navíc, ne všichni, kdo sem nakukují, mají znalosti od maminek ;-)

ta masna v Jesenici je fakt dobrá, tahle, co jsem objevila, je v Kunraticích hned u kruháče - od Jesenice kousek, nevím, ze kterého směru tam jezdíte...;-)

Nadja Nadja

23. 7. 2010 11:22

Isahu, jak jsem psala,takováto žebírka nemají chybu a míváme je poměrně často v různých úpravách - jen jako obíračku s chlebem, fleky, obrané se zelím a knedlíkem, do plněných knedlíků.
;-) Nijak nenapadám Tvůj recept, jen jsem konstatovala,že mne by to vůbec nenapadlo, zrovna tak jako jak uvádíš brambory na loupačku nebo třeba chleba s máslem. To považuji za základní dovednosti,které známe od maminky.
:-D Anna Kocikova - jsem ráda,že díky mně nebudeš mít promarněný dnešní den.
:-p Svetlana - pro žebírka,sice ne plochá,ale od kotletek,jezdíme do Jesenice u Prahy; mají je snad stále (krámek je šikmo přes parkoviště proti Lidlu,vedle čínské restaurace Voňavá zahrada).

isindy isindy

23. 7. 2010 10:55

Nadjo, myslím, že ne každý recept musí být komplikovanou kulinářskou záležitostí ;-), i brambory na loupačku jsou vlastně jen obyčejné brambory bez zvláštní úpravy - a jaká je to dobrota...:-p

Světlanko, já jsem objevila úžasnou masnu, kde je mají pořád spolu s uzenými ocásky, jazykem a ostatními masovými vymoženostmi, které v supermarketech ani neznají :-p:-p

Svetlana Svetlana

23. 7. 2010 10:38

Ivuš a takto uvařená žebírka hodit na gril, taky není k zahození...;-)...já je používám moc ráda na šunkafleky, ale vždycky musím uvařit toho hodně, protože minimálně půlku mi rodinka zbaští "jen tak"...a víš že jsem je už dlouho u nás neviděla?...:-O...musím se po nich mrknout...

Dana61

23. 7. 2010 09:34

Isahu - asi s nimi lomcuje vztek. Příprava vařených žebírek tu opravdu nebyla a tak je prima, když jsi ji sem šoupla:yes: :-D

rebeka rebeka

23. 7. 2010 09:03

výborně,isu:yes::-pjá ještě přidávám pár stroužků česneku;-)a dobrý tip:yes:tohle jsme už dlouho neměli..a je to hned..a téměř bez práce:-D

Anna Kocikova Anna Kocikova

23. 7. 2010 07:03

Nadjo,jak máš v mottu:"Je promarněný den,kdy ses nezasmál",tak já ho dnes promarněný rozhodně po tvém komentáři mít nebudu:-D:-!I ty obyčejné kosti musí někdo uvařit,naaranžovat a vyfotit;-)
Pro neregistrovaného X:-D:yes::-D
Pro Isahu+1:yes:

michsamant michsamant

23. 7. 2010 06:41

:-p:yes::yes::yes:

X

23. 7. 2010 06:35

Hlavně, že tvoje černá buchta vložená ve dvě ráno měla zvláštní úpravu. :-//

Nadja Nadja

23. 7. 2010 00:50

Dobře uvařená, měkká uzená žebírka nemají chybu. Děláme je od nepaměti - za totáče stálo kilo 6 Kčs. Vůbec by mne ale nenapadlo dát je sem jako recept,vždyt jsou to jen vařené kosti bez nějaké zvláštní úpravy.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: uzená žebra jak dlouho vařit uzená žebra uzene zebra uzená žebra recept impost masna impost jak dlouho varit uzene kosti jak uvarit uzene zebra uzena zebirka varena uzená žebra v papiňáku vaření uzených žeber impost otrokovice uzená žebra cena recept uzena zebra uzene zebro impost masna uzená žebírka jak vařit uzená žebra uzeny zebra žebra v papináku

Suroviny: žebra uzená, bobkový list, pepř celý, koření nové koření

TopRecepty.cz

Uzená žebra - prostě jen uvařená

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pkWy