Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 261 kJ / 1 018 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,47 g |
Tuky | 63,81 g |
Vláknina | 25,24 g |
Cholesterol | 53 mg |
Sodík | 4,91 g |
Sůl | 12,15 g |
Sacharidy | 70,92 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli, česnek a špek nakrájíme nadrobno, mrkev a brambory na kostičky. Na kousku sádla vyškvaříme špek, zpěníme cibuli s česnekem a přidáme mrkev. Po asi dvou minutách přidáme vločky, kmín a po dalším orestování zasypeme paprikou. Zamícháme krátce a zalijeme horkým vývarem.
Krok 2: Přivedeme k varu a vsypeme brambory. Vaříme asi 8-10 minut, přidáme překrájené zelí a vaříme do změknutí zelí. Nakonec odebereme trochu polévky a smícháme se smetanou. Přidáme k polévce a vaříme už jen krátce. Polévku dochutíme cukrem, pepřem a určitě i chilli. Na talíři zdobíme kopečkem smetany.
Zveřejněno 24. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Uzená zelňačka bez klobásy a bez mouky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rz0W
Moje poznámka
Uzená zelňačka bez klobásy a bez mouky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rz0W
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 8 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 9 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 9 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 19 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 11 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 12 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 12 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 14 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 14 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 14 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 15 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 16 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 16 hodinami
Brasírovaný hovězí krk (aneb i mistr kuchař se splete)
Renata Svetnov před 18 hodinami
Suroviny:
zelí kysané,
cibule,
česnek,
mrkev,
brambory,
vločky,
paprika sušená uzená,
špek,
smetana zakysaná,
sádlo,
vývar uzený,
kmín celý,
cukr,
sůl,
pepř,
chilli
Komentáře (2)