Creme fraiche (krém freš)
Crème fraîche pochází z Francie a vyrábí se tradičně z kravského mléka. Má nižší podíl laktózy, takže je lehce stravitelný. Vy si jej můžete snadno připravit i doma, a to jen ze dvou surovin. Použít jej pak můžete do polévek, omáček nebo na salát.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 694 kJ / 644 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,42 g |
Tuky | 65,10 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 217 mg |
Sodík | 90 mg |
Sůl | 0,22 g |
Sacharidy | 8,07 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 6. 8. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Creme fraiche (krém freš)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x233
Moje poznámka
Creme fraiche (krém freš)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x233
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky se zeleninou a smaženými nudlemi
Přidáno před 12 hodinami
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Přidáno 3. 8. 2025 16:17:56
Placičky z podmáslí
Přidáno 3. 8. 2025 13:46:57
Karpatské lečo
Přidáno 3. 8. 2025 13:00:03
Kotlety na tymiánu s hrachovou kaší a pečenou karotkou
Přidáno 3. 8. 2025 10:37:11
Čalamáda ze zelí a paprik
Přidáno 3. 8. 2025 09:04:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Povidla
jana.smajclova před 32 minutami
Švestková povidla
MAMA9903 před 6 hodinami
Masová bulharka
Kajkajak před 7 hodinami
Bramboračka
ZdeKy před 8 hodinami
Segedínský guláš
Tomasfaix před 8 hodinami
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Elivet před 9 hodinami
Ledvinky po uhersku
Janca32 před 9 hodinami
Rychlý švestkový koláč
BlancaL před 10 hodinami
Žampionový guláš s cuketou
hifiklub před 11 hodinami
Tématické fráze:
creme fresch,
krem fresch,
creme freiche,
cream fresh recept,
crém fresch,
krémfreš,
cream fraiche,
freš,
creme-fraiche,
fresch krém,
recept créme fraîche,
kremfresh,
co je cream fresh,
co je to freš,
fresch creme,
kremfresch,
cream fresch,
čteme fraiche,
fresch recepty,
krém freiche
Suroviny:
smetana ke šlehání,
podmáslí
Komentáře (21)
Děkuji
no,jo...Pejsek a Kočička...
Ale vážně, je to nakyslé, a to by asi nechutnalo, i když to vypadá jako našlehaná šlehačka.
Dobrou chuť všem, Kláře pochvalu bod.