Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Broskvové řezy

Broskvové řezy jsou svěží a vláčný dezert, který potěší svou lehkostí i výraznou ovocnou chutí. Spojení nadýchaného krému a ovoce tvoří dokonale vyvážený moučník, ideální ke kávě i na slavnostní příležitosti.

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lenka

Náročný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 15 min

55 min (40 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

velký plech 45x35 cm

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 986 kJ /
4 777 kcal
Bílkoviny75,41 g
Tuky236,96 g
Vláknina28,22 g
Cholesterol 1,29 g
Sodík 559 mg
Sůl1,57 g
Sacharidy571,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zapneme troubu na 180 °C. Krok 2: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Krok 3: Žloutky s cukrem utřeme do pěny. Přilijeme vlažnou vodu a olej. Krok 4: Mouku smícháme s kypřicím práškem a přidáme ke žloutkům. Dobře promícháme a lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Krok 5: Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C asi 15 minut dozlatova. Krok 6: Šlehačku ušleháme a vmícháme bílý jogurt s vanilkovým cukrem. Krok 7: Vychladlý moučník potřeme ušlehanou šlehačkou s jogurtem a poklademe okapanými broskvemi, je možné i kiwi, banán a jiné ovoce. Krok 8: 3/4 litru vody přivedeme k varu, ve šťávě která nám zbyde z broskví rozmícháme pudinkový prášek a vlijeme do vařící vody. Krok 9: Za stálého míchání povaříme 2 minuty a když pudink zchladne, nalijeme ho na ovoce a uhladíme.

TIP: Jak udělat želé z pudinku

Zveřejněno 23. 3. 2008

Poznámka autorky lenka

Když dáme kiwi, tak je nutné koupit sirup z kiwi, aby byla poleva zelená. Výborné i jako dort.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Broskvové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZQ6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Broskvové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZQ6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dobré ovocné řezy, třeba na oslavu. 😊

ja to znam malinko jinak jako "kiwi rezy" a ta smes je smichana ze zakysane smetany a slehacky...a na to zele se pouziva zlaty klas pripadne pudink,voda a sumenka,nebo vitacit.Pokud se dela z kompotu,tak se pouzije ta stava a doredi vodou a prida se trochu citronove stavy a cukr na dochuceni....;-)

Já místo šlehačky a jogurtu dávám 2 měkké tvarohy, ještě je trochu naředím třeba Mikyškou a je to skoro to samé a taky bomba. Do piškotu přidávám ještě asi lžíci kakaa a vypadá to skvěle i na řezu.

mě se to povedlo,do šlehačky jsem ale pro jistotu zamíchala ztužovač,piškot byl výborný a puding stuhnul pěkně sám:yes:

piskot podla tohto receptu je skvely...aj ked som nepridavala prasok do peciva, mam domace vajicka a vyslahala som ich naozaj napevno a krasne vyskocil. Slahackova zmes mi nestuhla dobre, aj ked som mala 33 percentnu. Puding som nasla iba cokoladovy, tak som pouzila vanilkovy Ole a tiez mi to nestuhlo tak ako som si predstavovala. Pouzila som mandarinky a marhule. Vcelku prijemny letny piskot.

Tématické fráze:
broskvový řez, co s broskvemi, řezy s broskvemi, broskvové řezy s tvarohem, broskvovy rez s zelatinou, recepty s broskvemi, broskove rezy, řez broskví, broskvový sirup, broskvový moučník, broskvové recepty, řez broskve, piškot s broskvemi, řezy s jogurtem, broskvový, řezy s broskvemi a želatinou, moučník s broskvemi, řezy z jogurtu, broskvový sirup recept, broskvové moučníky

Suroviny:
mouka hladká, vejce, cukr písek, voda, olej, kypřící prášek, kompot broskvový, kiwi, meruňky, banán, smetana ke šlehání, jogurt, cukr vanilkový, voda, pudink vanilkový, ovoce

Přidat fotografie receptu