Těsto na kmínový chléb z domácí pekárny

Zdenka +++ Kuchařka: Zdenka +++

Doba přípravy: 3hodiny hodně Domácí pekárna 19 názorů

Suroviny

70 dkg hladké mouky
1 sušené droždí
1 lžíce cukr moučka
400 ml vody
2 lžičky drceného kmínu
2,5 lžičky soli
1 lžíce octa
na potírání chleba:
100 ml vody
1/2 lžičky soli
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V hrnku si svaříme vodu s kmínem a octem a necháme zchladnout.

  2. Do pekárny dáme svařené zchladlé suroviny, přidáme mouku, do jednoho rohu cukr a nahoru kvasnice. Zapneme program č. 7, příprava těsta, a čekáme až nakyne.

  3. Pak opatrně přeložíme na plech vyloženým pečícím papírem potřeným jemně olejem a posypaný moukou.

  4. Prvních asi 15 minut pečeme na 250°C, potom stáhneme na 50°C a pečeme cca 1 hodinu. Za dobu pečení asi 2x potřeme chléb osolenou vodou. Váha chleba po upečení je 1,6 kg.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Těsto na kmínový chléb z domácí pekárny

1 2

Tématické fráze: chleb z domaci pekarny chleba z domácí pekárny recepty testo na chleba domaci chleb z pekarny domácí chleba do pekárny chleba z domácí pekárny recept na chleba v domácí pekárně recepty na chleba z domácí pekárny recept na chléb z domácí pekárny chleba z pekárny domácí chleba do pekárny recepty těsto na chléb recepty na chleb z domaci pekarny chleb z domaci pekarny navody těsto do domácí pekárny recepty na domácí chléb z pekárny recepty na domácí chléb z domácí pekárny recept na chleba z pekárny recept na chleba z domácí pekárny domací chleba v pekárně

Zapomněl/a jsem heslo