Těsto na kmínový chléb z domácí pekárny

Domácí pekárna Doba přípravy: 3hodiny 19 názorů

Domácí pekárna Doba přípravy: 3hodiny 19 názorů

Suroviny hodně

70 dkg hladké mouky
1 sušené droždí
1 lžíce cukr moučka
400 ml vody
2 lžičky drceného kmínu
2,5 lžičky soli
1 lžíce octa
na potírání chleba:
100 ml vody
1/2 lžičky soli

Postup přípravy receptu

  1. V hrnku si svaříme vodu s kmínem a octem a necháme zchladnout.

  2. Do pekárny dáme svařené zchladlé suroviny, přidáme mouku, do jednoho rohu cukr a nahoru kvasnice. Zapneme program č. 7, příprava těsta, a čekáme až nakyne.

  3. Pak opatrně přeložíme na plech vyloženým pečícím papírem potřeným jemně olejem a posypaný moukou.

  4. Prvních asi 15 minut pečeme na 250°C, potom stáhneme na 50°C a pečeme cca 1 hodinu. Za dobu pečení asi 2x potřeme chléb osolenou vodou. Váha chleba po upečení je 1,6 kg.

Komentáře k receptu Těsto na kmínový chléb z domácí pekárny

Předchozí 1 2

Tématické fráze: chleb z domaci pekarny chleba z domácí pekárny recepty testo na chleba domaci chleb z pekarny domácí chleba do pekárny chleba z domácí pekárny recept na chleba v domácí pekárně recepty na chleba z domácí pekárny recept na chléb z domácí pekárny chleba z pekárny domácí chleba do pekárny recepty těsto do domácí pekárny těsto na chléb recepty na chleb z domaci pekarny chleb z domaci pekarny navody recepty na domácí chléb z pekárny recepty na domácí chléb z domácí pekárny recept na chleba z pekárny recept na chleba z domácí pekárny domací chleba v pekárně