Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Babiččina třená bábovka

Jak vybrat perfektní český moučník na neděli? Rozhodně bábovku. Ideálně třenou, se spoustou másla a posypanou cukrem, přesně jako od babičky. Je s ní sice více práce, ale výsledek vždy stojí za to. Zkuste to také a uvidíte, že tuto třenou bábovku nic nepřekoná.

Hodnocení receptu je 5,0 (247×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

18. 10. 2010 13:44

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie12 652 kJ / 3 024 kcal
Bílkoviny64,98 g
Tuky131,90 g
Vláknina13,14 g
Cholesterol 1,11 g
Sodík 454 mg
Sůl1,31 g
Sacharidy387,68 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento recept mám už asi 15 let napsaný ve svém sešitě s recepty. Odkud pochází, již nevím, ale musím říct, že tato bábovka je u nás snad nejoblíbenější, nádherně citronově voní a chutná. Já do ní nedávám kakao, i když v původním receptu je.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

ivulinka ivulinka

15. 9. 2011 14:13

Verča: já ti teda holka fakt nevím, proč ti klesá hned po vytažení z trouby, at přemýšlím jak přemýšlím, nevzdávej to a příště zase napiš:-K

marcelka395 marcelka395

15. 9. 2011 14:12

Verčo neregistrovaná:zkoušela jsi do bábovky píchnout špejlí-pokud se ti nelepí je hotová,já bábovku také vyklápím většinou hned,ale pokud nejde vyklopit,tak jí dám jako kdybych jí chtěla vyklopit a dám přes ní vlhkou utěrku;-)

Verča

15. 9. 2011 14:12

Ivulinka: Příště jí teda zkusim zase hned vyklopit. Jinak děkuji za rychlé odpovědi :-)

Verča

15. 9. 2011 14:10

Ano, řekla bych že ano, jde krásně vyklopit, ale po vyndání začne po chvilince klesat. Nerajbuju, nedrcnu, neklepnu, střežim jak oko v hlavě....Dávám tam máslo, tak příště zkusim Heru, nevzdám to :-)

zizala zizala (moderátorka)

15. 9. 2011 14:05

Verča: A máš tu bábovku opravdu dobře dopečenou? Měla by se sama odchlipovat od stěn.

Verča

15. 9. 2011 14:02

Ivulinka: No právě, že nekontroluji, neotvírám dvířka a ani s ní nijak nezacházim neopatrně. Poprvé jsem jí skoro hned vyklopila a stalo se to samé. Ptala jsem se babičky, která je velice zkušená v pečení a ta mi právě poradila, že se má nechat aspoň trochu vychladnout, jinak se zdrcne. Na všechno tohle si dávám pozor, aby výsledek byl co nejlepší. A stejně se to stane. Tak tedy nevím ;-(, ale přesto byla moc dobrá :-)

ivulinka ivulinka

15. 9. 2011 13:41

spagetka:jsme bábovkoví, všichni tři, peču bábovku 1-2x do měsíce a bábovku vždycky hned vyklápím, nikdy ji nenechávám ve formě vychladnout, asi se srazí tím horkem a vlhkem. Nikdy jindy se mi bábovka nesrazila.

spagetka spagetka

15. 9. 2011 13:39

ivulinka: aháá, tak asi proto mám zafixované, že ji musím hned vyklopit, jen už jsem si nepamatovala důvod :-8;-):yes::yes:

ivulinka ivulinka

15. 9. 2011 13:30

Verča: Ahoj Verunko, děkuji, že pečeš moji bábovku, ale jednoznačně je to tím, že ji ve formě necháváš vychladnout, kdysi se mi to také stalo a to nechtěně, musela jsem kamsi odjet, vypla jsem troubu a nechala v ní již téměř upečenou bábovku dojít, no a jistě tušíš jaké mě pak čekalo překvapení... Od té doby si při pečení bábovky nic jiného neplánuji a soustředím se na to, aby byla řádně dopečená a zas ne příliš vysušená.
Vždycky:-! ji hned vyklop z formy:-!,

Simona Skolakova Simona Skolakova

15. 9. 2011 13:13

rebeka:já vyklápím,dá se říci hned!nenechávám ve formě chladnout!;-):-K

rebeka rebeka

15. 9. 2011 13:00

spagetka:ale já taky ..nechávám chladnout ve formě...to se nemá:-O:-?:-?

spagetka spagetka

15. 9. 2011 12:47

Verča: jednak mě zaráží, že ji necháváš vychladnout ve formě, já osobně bábovky po vyndání z trouby hned převracím na vyklopení - ale netvrdím, že to by byl důvod sražení, to nevím.
Jinak možná moc brzy otvíráš troubu na kontrolu těsta a pak klepneš dvířky. Nebo s formou prudce trhneš při vyndávání a klepneš o stůl. Tohle si vychytej a uvidíš, že na to přijdeš!!!Prostě si pohlídej hezké,pmalé a vlídné zacházení :-D:yes::yes::yes::yes:

Verča

15. 9. 2011 12:42

Bábovka je chuťově moc dobrá. Ale už podruhé se mi srazila po vyndání z trouby. Nechápu to. Dělám vše podle receptu. Nikde s ní neklepnu, když je horká, nechávám vychladnout ve formě. U ostaních receptů se mi tohle nestává. Tak nevím, kde dělám chybu ;-(

ivulinka ivulinka

16. 8. 2011 21:31

lenizlata:Jejda, tak to jsi mě maličko zaskočila, nevím nebo nedokážu odhadnout, já ji ještě dvojtou nedělala, ale sladká by být neměla, když v surovinách budeš mít všeho dvojnásob, ale ještě něco ti řeknu: já dávám téměř do všeho méně cukru, na jednu dávku dávám tak 125 gr cukru.
Ale klidně ji udělej jen z jedné dávky, bude akorát malá.
Dej mi prosím vědět jak jsi dopadla, díky předem:-K

lenizlata

16. 8. 2011 11:44

Ivulinko prosím o radu,mám větší bábovku-ještě hliněnou:-))pokud bych chtěla udělat bábovku z dvojité dávky,aby byla pěkně vysoká,nebude moc sladká když dám dvojité množství všeho včetně cukru?díky moc.;-)

1 9 10 11 12 13 17

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: třená bábovka třená bábovka nejlepší recept třená bábovka recept bábovka třená bábovka od babičky třená bábovka z hery babiččina babovka bábovka recept bábovka z héry třená bábovka výborná vláčná bábovka babovka třená třená bábovka jednoduchý recept recept na třenou bábovku nejlepší bábovka z hery třená bábovka s tvarohem výborná bábovka z hery recept bábovka s hery babičina babovka babiččina bábovka recept recept na bábovku

Suroviny: vejce, mléko, máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový, mouka polohrubá, prášek do pečiva, citron, kakao, tuk, mouka hrubá

TopRecepty.cz

Babiččina třená bábovka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Er5