Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kornoutky z oplatek

Znáte cukroví připomínající malinké zmrzlinky? Křupavý oplatek stočíme nad parou do kornoutku a ten pak naplníme máslovým krémem s kousky jahody. Na závěr jej namočíme do čokoládové polevy, která doladí jeho dokonalou chuť.

Hodnocení receptu je 5,0 (34×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 20 min

110 min (90 min příprava + 20 min tepelná úprava)

12. 11. 2010 14:41

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie12 994 kJ / 3 106 kcal
Bílkoviny19,07 g
Tuky212,82 g
Vláknina0,04 g
Cholesterol 668 mg
Sodík 209 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy278,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mneneznas

13. 11. 2010 19:11

Souhlasím se Sodovkou, taky je dělám na utěrce, naučila mě to babička.Kupuji oplatky v kauflandu a jde to s nimi dobře. V létě je dělám na zmrzlinu. Bod 22 je tvůj jajine :-)):yes:

Sodovka Sodovka

13. 11. 2010 18:44

Ještě chci napsat další zkušenost.:-)) Doporučuji širší hrnec. Napařuji jenom 3 čtverce.;-) Je důležité, aby se oplatky nepřekrývaly a nebyly úplně na kraji hrnce. Jde o to, aby se zejména kraje čtverců pěkně napařily. Voda v hrnci musí vřít pomalu. Nesmí moc bublat, aby voda nestříkala na oplatky. Oplatky po sundání z hrnce velmi rychle schnou. Proto je potřeba je rychle tvarovat - jeden cíp přetočit, jako když se mimčo balí do povijanu.:-)) Snažím se rychle udělat kornoutek a pak jedním prstem tvaruji vnitřek - otvor kornoutku a druhým prstem tisknu zas spodek kornoutku - špičku. Zejména tlačím na spoje, aby držely a neodchlipovali se.:-)) A takhle to držím v prstech, až kornoutek uschne. Trvá to několik vteřin. Pozor, napařené čtverce velice rychle schnou. Jestli se kornoutek nepodaří udělat, tak stačí ho opět hodit nad páru - čtverec se vystře, navlhne a opět ho můžeme tvarovat.:-)) Na různé fígle přijde každý sám. Stačí vyzkoušet jenom pár kornoutků a půjde to.:yes:

Sodovka Sodovka

13. 11. 2010 18:12

Jani, tak je udělej na utěrce, jak to popisuji v předešlém komentáři.:-)) Na širší kastrol natáhneš utěrku. Pořádně utěrku napneš a uchytíš provázkem. Vyčnívajíce konce utěrky, aby ti neohořely, tak zasoukáš pod ucha hrnce a pod provázek.:-)) Utěrka je rovná jak prkno a velice dobře se na ní oplatky napaří.:yes: Já čtverce na plátýnku i otáčím, aby se lépe napařily a dobře se pak tvarovaly. Nesmí být ani mokré, ale ani suché. Dortové oplatky jsou trochu silnější a kornoutky se hůř tvarují.:-( Aspoň to tak připadá mně, protože od dětství jsem dělávala kornoutky jenom z obdélníkových oplatků.:yes: Odpad z dortových oplatků můžeš využít na kuličky:-p = nalámané dortové oplatky, máslo, rum, rozinky, nasekané vlašské ořechy = vše smíchat a dělat kuličky. Oplatky moc nehňácím. Do směsi je přidávám jako poslední. Je lepší když v kuličkách křupají.:-))

Věrka.

13. 11. 2010 17:55

To je bezva vychytávka.

JanaDorazinova JanaDorazinova

13. 11. 2010 17:30

No, já se po oplatcích taky dívala a mám doma jen ty kulaté, ale protože bych to taky chtěla vyzkoušet, zkusím je nakrájet, jak to půjde na čtverce, ikdyž bude asi velký odpad. Jenže zase nemám rovné síto, nad kterým bych je pařila, sakra práce..:-(

Sodovka Sodovka

13. 11. 2010 17:25

Kornoutky nad párou dělala již moje maminka.:-p Já je dělám taky a zejména na Vánoce. Kornoutky zbožňuji mé vnučky.:-p Jsou za nima jak posedlé.:-)) Proto teď sháním dortové oplatky - obdélníkové. Od Rebeky mám již typ, kde je v Brně koupit. Supermarkety mají dortové oplatky pouze kulaté. Jenomže kulaté jsou tlustější a kornoutky se z nich tak dobře nedělají, jak z klasických obdélníkových. Kornoutky dělám nad párou na plátýnku. Na hrnci svážu provázkem utěrku (pořádně ji napnu)a na ní napařuji čtverce. Krém dělám klasický = máslový nastavovaný pudinkem. Krém musí být hustý. Kornoutky mi dělá manžel již začátkem prosince a já je těsně před Vánocemi jenom naplním. Jsou fakt výborné a všem chutnají. :-p jajině posílám + 21. :yes:

Pajaska Pajaska

13. 11. 2010 00:45

Pěkné.:yes::yes::-)

mysulka mysulka

12. 11. 2010 23:53

:-p:yes:jsou moc pěkné, určitě vyzkouším:yes::-K

Patricie

12. 11. 2010 23:29

:-KBezvadný nápad, díky za recept:yes::yes:+

lomačka

12. 11. 2010 20:21

H:-O:-O:-Oolky většinou je mívaj v tescu,kaufu,lidlu,paráda a dobrý nápad:yes::yes::yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

12. 11. 2010 18:54

Moc hezké:-K+12:yes:

AniCiz

12. 11. 2010 18:25

:yes::-Okrásné

Iriska Iriska

12. 11. 2010 17:57

Tak to je perfektní nápad. :yes::yes: Jako náplň se můžou určitě využít i zbytky krémů. To se mi líbí. Už mám uloženo a posílám bodíka :yes:+

kudlova3 kudlova3

12. 11. 2010 16:49

:-p zase ispirace na vánoce :-D:-K:yes:jsou krásné .

JanaDorazinova JanaDorazinova

12. 11. 2010 16:36

Och, to zas někdo umí!!! Mńááám!!:-p:yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: kornoutky z dortových oplátků kde koupit dortové oplatky kornoutky kornoutky z oplatku oplatkové kornoutky dortové oplatky náplň do dortových oplatku trubičky z dortovych oplatků kornoutky recept napln do oplatků dortove oplatky recepty oplatky recept poleva z cokolady na vareni krem do kornoutku dortové oplatky recept cukroví z oplatek dortové oplatky kde koupit recept na kornoutky cukroví z dortových oplatek trubičky z dortových oplatek

Suroviny: oplatky dortové, máslo, cukr moučkový, mléko, škrob kukuřičný, jahody, čokoláda na vaření, tuk ztužený

TopRecepty.cz

Kornoutky z oplatek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g2RG