Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybí salát se zelím a cibulí

Máte rádi ryby? Pojďte si s námi připravit salát z pangasia a lahodné zeleniny. Pochutná si na něm každá návštěva.

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min bez doby uležení

25 min (25 min příprava, bez doby uležení )

2. 1. 2011 19:19

Suroviny pro 4

4

cca 500g salátu

Nutriční hodnoty

Energie2 283 kJ / 546 kcal
Bílkoviny61,81 g
Tuky21,77 g
Vláknina12,60 g
Cholesterol 150 mg
Sodík 5,83 g
Sůl14,55 g
Sacharidy20,55 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vegety můžeme přidat, nemusíme se bát, salát opravdu není slaný.

Veškerá gramáž je čistě orientační, salát si klidně může každý udělat i z kila ryb a lze použít i jiné ryby.

Kdysi jsme v Karviné kupovali rybky, kterým se říkalo "PILINY", byly to takové menší rybičky vhodné na tento salát, po kterém se vždy zaprášilo. Pak se však rybky někde ztratily a tak jsem letos vyzkoušela z pangasia.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

BILKOVAI BILKOVAI

14. 2. 2012 17:02

Taky souhlasím s tím, že je to rybou.Recept je dobrý:yes: Pangase jsem přestala kupovat, když jsem se dočetla,v jakých podmínkách ryba žije a čím se krmí.:no:

spagetka spagetka

14. 2. 2012 13:48

Jana Remkova: chyba je určo v té rybě, na rovinu: já ho koupila 4x, ani jednou nechutnal, takže ne chyba receptu, ale tý ryby a už ho prostě nekoupím

JanaDorazinova JanaDorazinova

14. 2. 2012 13:30

spagetka: musím na to pořád myslet, strašně mne to mrzí;-(, ale když vidím něco takového, ani se nedivím...:-((http://www.novinky.cz/ekonomika/259034-ahold-prele...

spagetka spagetka

14. 2. 2012 13:16

jirka:Musím souhlasit s janou, nebo lépe souhlasím. Není to receptem!!!Záleží hlavně na kvalitě ryby, nebyla prošlá nebo nebylo na ní něco divného? Recept se mi jeví o.k.

JanaDorazinova JanaDorazinova

14. 2. 2012 13:13

jirka: ale to určitě nebude receptem!!:-O Dělávám to hodně často, nikdy nikomu nic nebylo!:-O Moc mne to mrzí, snad ta rybka neměla salamonelózu!:-S

jirka

14. 2. 2012 13:09

včera jsem měl pangase,žena ho výborně okořenila,byla to pravá
pochoutka.Bohužel večer začaly bolesti břicha a průjmy.Během 15 hodin jsem byl 7x na velké,je mi blbě na zvracení,jsem z toho
úplně vyřízený !!!!

Pajaska Pajaska

5. 1. 2011 14:37

:-p:-p:yes::yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

4. 1. 2011 10:52

Tondo díky, nevyložím si to špatně;-), je mi líto, že jsi ukončil registraci, moc se mi líbily tvé recepty. Co se salátu týká, je to na zvážení každého;-);-).

Antonín Kufner

3. 1. 2011 21:43

Dobrý den paní Remková, chtěl jsem se vám omluvit a napsat že jsem se nikdy za nikoho neskovával, požádal jsem o zrušení mého profilu. A k receptu, doufám že si to nevyložíte špatně, pokud používáte chlazené a čerstvé ryby je to v pořádku ale u mražených je tohle velký problém a mělo by se to do dvou dnů po rozmražení spotřebovat, protože může dojít k otravě. přeji mnoho nových receptů Ambiente

eva hubova eva hubova

3. 1. 2011 00:48

:-p:-p:yes:+9

JanaDorazinova JanaDorazinova

2. 1. 2011 23:34

:-D:-D:-D Já věděla, že se tu rozvine diskuze;-). Holky, tohle byl chlazený pangas z Makra;-), ale já bych se fakt nebála ani mraženého. Suši, nebo, jak se to píše, je taky ze syrových ryb, ne? Je tolik věcí, co jsem ještě nejedla a nikdy neříkám NIKDY;-). Určitě bych nemohla pozřít psa, z mnoha důvodů. Ale kdyby se tak stalo a já nevěděla, že je to pes..tak co už? :-S Vyzkoušejte, uvidíte;-)

maris maris

2. 1. 2011 22:14

Eli - já vím, že víš:-D, ale dala jsem to sem právě kvůli té technologii, takže tyčky jsou už tepelně zpracované;-):-)

Eliza Eliza

2. 1. 2011 22:08

To já vím, že to není z kraba...;-) Ale důležitá informace je, že se rybí maso vaří v páře a pak se teprve dál upravuje a i mrazí. To by mluvilo pro tvoji domněnku, že by nebylo nejlepší pro tento recept použít pangase mraženého, ale raději čerstvého. Jenže těch je na našem trhu zatím žalostně málo...

maris maris

2. 1. 2011 21:51

Eli, toto jsem našla o Surimi - jsou ještě povařené v páře http://www.szpi.gov.cz/docDetail.aspx?docid=100021...:-)

Eliza Eliza

2. 1. 2011 21:41

Maris, hned jsem se zarazila po přečtení tvého komentáře - ale pak mi došlo, že např. krabí tyčinky také tepelně neupravuju, nechám je povolit a dávám do pomazánek nebo salátů. Já se vyhýbám tomu, abych něco rozmraženého znovu zmrazila, to bych nikdy neudělala, raději vyhodila. To je nebezpečné, ale proces zmrazení a rozmrazení jednou jedinkrát by nemusel být nebezpečný, nebo jo???:-O To bych ráda věděla - teď mě napadá, že ty krabí tyčinky možná nejsou rovnou syrové, ale už předem tepelně upravené... Tak fakt nevím. :-/

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: rybí salát recepty rybí salát rybý salát rybí salát ze syrových ryb salát ze syrových ryb cibule recept na rybí salát zavináče se zelím salát ze syrové ryby rybí očka recept zavináč se zelím recept rybí salát zavináči se zelím rybí salát ze syrové ryby recepty ze syrových ryb saláty ze syrových ryb rybí salát recept syrové rybí pochoutky rybí pomazánka ze syrových ryb salat

Suroviny: pangasius, zelí kysané, vegeta, cibule

TopRecepty.cz

Rybí salát se zelím a cibulí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wkx8