Aspik
Aspikové lahůdky zažívaly největší popularitu zejména v předešlých letech. Do oblíbeného rosolu můžete přidat suroviny podle své fantazie, od šunky, přes vajíčka až po zeleninu. Díky své konzistenci drží všechny suroviny pěkně pohromadě.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 428 kJ / 102 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,98 g |
Tuky | 0,17 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,01 g |
Sůl | 15,00 g |
Sacharidy | 23,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z uvedených surovin svaříme nálev a necháme ho odstát, než nachystáme suroviny do aspiku.
Krok 2: Šunku naplníme salátem a smotáme do ruliček.
Krok 3: Vajíčka uvaříme natvrdo a nakrájíme na kolečka, okurky nakrájíme na kolečka, papriku na kousky.
Krok 4: Na dno formy dáme vajíčka, proložíme to okurkami a paprikou, na to naskládáme ruličky šunky a pak zase vajíčka, okurky a zase ruličky šunky. Vajíčka a okurky s paprikou skládáme i do boků formy.
Krok 5: Pak z nálevu vytáhneme všechny ingredience, do čistého nálevu zamícháme 2 sáčky želatiny a přihřejeme ji. Záleží podle toho, jakou želatinu použijeme, postup je napsaný na sáčku.
Krok 6: Potom ji opatrně nalijeme přes lžíci do formy a dáme do druhého dne ztuhnout.
Zveřejněno 2. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Aspik
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D0xK
Moje poznámka
Aspik
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D0xK
Nejnovější recepty
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 2 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 3 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 11 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 11 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou
Fitulka před 22 minutami
Sýrová roláda
Fitulka před 23 minutami
Cuketová pomazánka nejen na topinky
Fitulka před 25 minutami
Tyrolské knedlíky s červeným zelím
Wikki před 2 hodinami
Ostružinový koláč s kardamonem
Bonega před 2 hodinami
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 9 hodinami
Pečená švestková povidla
Verosa před 12 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 12 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 12 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 13 hodinami
Tématické fráze:
aspik,
aspik recept,
výroba aspiků,
recept na aspik,
domácí aspik,
aspiky recepty,
aspiky,
jak se dělá aspik,
recept aspik,
studená kuchyně recepty,
nálev na aspik,
želatina na aspik,
jak udelat aspik,
aspikový hřbet recept,
aspik recepty,
masový aspik,
příprava aspiku,
aspikový hřbet se salátem recept,
recepty aspik,
recepty z aspiku
Suroviny:
voda,
ocet,
sůl,
cukr,
cibule,
koření nové koření,
pepř celý,
bobkový list,
želatina,
šunka,
salát pařížský,
vejce,
okurky sterilované,
paprika čerstvá červená
Komentáře (40)
Stačí formu krátce nahřát v teplé (horké) vodě
www.vmd-drogerie.cz/natura-zelatina-kuchynska-cira-20-g-v-prasku/?gclid=CJK5oejE388CFRG6Gwod9ZsNow
www.natura.cz/page/cz/produkty/koncovy-zakaznik-ndash-maloobchod/zelatiny-konzervacni-pripravky/zelatina-na-vajecnou-a-salamovou-tlacenku-20-g.php
Jakou pouzívate vy? popripade mi poslete i odkaz na zelatinu. Predem dekuji
Tak dnes jsem si nakonec koupil : www.labeta.cz/zelatina-cira-36
abych ji vyzkousel neboť budu na konci řijna delat ruzne druhy aspiku na oslavu. Delal jsem to podle vaseho receptu a chutove je vynikajici a i čisty aspik ztuhnul tak uvidime co i to udela i aspikem se zeleninou a polentou. Zatim mi to mam v lednici ale vypada ze to tuhne. Snad to jeste nejak vyklopim
irka.v:
Tak jsem vyzkoušela Váš recept, ovšem byla jsem zklamaná, že po naskládání ingrediencí mi po zalití aspikem tak nějak všechno pracně poskádané vyplavalo na povrch....je na to nějaká vychytávka?