Škvarkový štrúdlík

Suroviny

500 g hladké mouky
180 g cukru
500 g škvarků (nasekané, nebo namleté)
3 žloutky
2 dcl mléka
prášek do pečiva
1 vejce na potření
pikantní zavařenina - brusinková, rybízová, šípková, ale i meruňková

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin vypracujeme hladké, nelepivé těsto, mléko přiléváme tak, aby těsto nebylo mazlavé. Necháme 30 min. odpočinout, pak vyválíme placku vysokou asi 1 cm.

  2. Potřeme oblíbenou pikantní zavařeninou, stočíme do závinu.

  3. Potřeme rozšlehaným vejcem a pomalu! pečeme v troubě vyhřáté asi na 150°- 160°C asi 35 min.

  4. Nejlepší je po odležení druhý den (tedy, pokud vydrží)

Poznámka od kuchařky

Tohle jsem milovala jako prcek, naši to dělali vždycky po zabíjačce z úplně čerstvých škvarků, ta chuť ;-) a dlouho nedělala, takže upeču a určitě ho zkuste taky

Komentáře k receptu Škvarkový štrúdlík

Tématické fráze: recepty na škvarkový koláč nejlepší recept na škvarkový chleba recept na skvaru strůdl se škvarkovou náplní koláč se škvarkovou náplní škvár kovy pomazánky závin se škvarkovou náplní škvarkový koláč skvarkove pla skvarkove dobroty-recepty jak se škváru sádlo recept škvár kovem placky škvár kovu pečivo škvár kovy z recept na škvár kovem placky recept škvár kovy pomazanka skvarkovy vanocni cukrovi škvarkový štrůdl výborný škvarkové placky babicovy dobroty babicovy dobroty recepty-škvarkové placky