Škvarkový štrúdlík

spagetka Kuchařka: spagetka

Moučníky , Záviny, rolády 4 názory

Suroviny

500 g hladké mouky
180 g cukru
500 g škvarků (nasekané, nebo namleté)
3 žloutky
2 dcl mléka
prášek do pečiva
1 vejce na potření
pikantní zavařenina - brusinková, rybízová, šípková, ale i meruňková
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin vypracujeme hladké, nelepivé těsto, mléko přiléváme tak, aby těsto nebylo mazlavé. Necháme 30 min. odpočinout, pak vyválíme placku vysokou asi 1 cm.

  2. Potřeme oblíbenou pikantní zavařeninou, stočíme do závinu.

  3. Potřeme rozšlehaným vejcem a pomalu! pečeme v troubě vyhřáté asi na 150°- 160°C asi 35 min.

  4. Nejlepší je po odležení druhý den (tedy, pokud vydrží)

Poznámka

Tohle jsem milovala jako prcek, naši to dělali vždycky po zabíjačce z úplně čerstvých škvarků, ta chuť ;-) a dlouho nedělala, takže upeču a určitě ho zkuste taky

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 30 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Škvarkový štrúdlík

Tématické fráze: recepty na škvarkový koláč nejlepší recept na škvarkový chleba recept na skvaru strůdl se škvarkovou náplní koláč se škvarkovou náplní škvár kovy pomazánky skvarkove dobroty-recepty jak se škváru sádlo recept škvár kovem placky škvár kovu pečivo škvár kovy z recept na škvár kovem placky recept škvár kovy pomazanka skvarkovy vanocni cukrovi škvarkový štrůdl výborný škvarkové placky babicovy dobroty babicovy dobroty recepty-škvarkové placky

Zapomněl/a jsem heslo