Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 079 kJ / 975 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,12 g |
Tuky | 30,68 g |
Vláknina | 1,32 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 398 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 134,92 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žloutek si oddělíme od bílku, ze kterého ušleháme tuhý sníh.
Krok 2: Postupně přidáme žloutky, mouku, cukr a vanilkový cukr, krátce promícháme.
Krok 3: Vzniklé těsto nalijeme do připravené formy a dáme péct do předehřáté trouby na cca 180°C cca 15 minut.
Krok 4: Upečený piškot nechám zchladnout, vyklopím z formy, potřu máslem, posypu strouhanou čokoládou a můžeme podávat.
Zveřejněno 13. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vojtíškův dortík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X7Xo
Moje poznámka
Vojtíškův dortík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X7Xo
Nejnovější recepty
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 1 hodinou
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 4 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 4 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 4 hodinami
Bramborovo-cuketový bramborák plněný hermelínem
Přidáno před 4 hodinami
Rajčatový salát se šunkovým salámem a Camembertem
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice s rajčaty, vejci a tofu
Dede. před 3 hodinami
Kynutý ovocný koláč s tvarohem
Tynaja před 4 hodinami
Sněhový rybízový koláč
Gablik před 4 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
ilonkakulisek před 4 hodinami
Fofr broskvový koláč
GumovaKachnicka před 5 hodinami
Brokolice s Nivou
Dede. před 5 hodinami
Švestkový koláč kynutý-nekynutý
slunecnice666 před 6 hodinami
Buřtguláš
Rosiwannabe před 6 hodinami
Mirabelková marmeláda
vojfrancezska před 7 hodinami
Mirabelkový sirup
vojfrancezska před 8 hodinami
Tématické fráze:
piškot podle jitulčiných receptů,
vojtíškovy řezy,
vojtiskovy řezy recept,
dortík s kompotovaným ovocem recept
Suroviny:
vejce,
mouka polohrubá,
cukr,
cukr vanilkový,
pomazánkové máslo,
čokoláda
Komentáře (5)